Workshop tijdens een Brein & Muscle dag

*Let op: Spoiler alert!*

In deze blog staan spoilers over een Brein & Muscle dag. Wil jij je tijdens de B&M dagen liever laten verassen? Dan kun je deze blog beter overslaan en één van onze andere blogs lezen!

Bij een Brein en Muscle dag (B&M dag) kom je een hele dag samen met een kleine groep trainees om met zijn allen te werken aan een casus uit de praktijk. Dit keer was er een workshop gericht op coaching geregeld. Een B&M dag wordt vaak begeleid door een professional. Dit kan uit het vakgebied van informatiemanagement zijn, of kan afkomstig zijn uit een andere relevante organisatie of een ander vakgebied. Tussendoor is er genoeg tijd voor koffie. Er wordt een heerlijke lunch verzorgd en is er de mogelijkheid om te sporten in de nabij gelegen sportschool. Aan het einde van de dag staat er altijd een hapje en een drankje klaar om de dag gezellig af te sluiten.

Workshop coaching door Marijn Beuker

Tijdens deze workshop deelt Marijn Beuker (Hoofd Prestatie & Ontwikkeling van Eredivisieclub AZ Alkmaar) zijn visie op talent. Hij vertelt over de rol van coaching in het opleiden van sporters. Bij AZ werkt men volgens het door Marijn Beuker ontwikkelde motivatiegerichte coachmodel, welke trainers en begeleiders bij AZ helpt om meer uit spelers te halen. Volgens meneer Beuker is het onderdeel coachen onderbelicht en worden spelers daardoor niet op de juiste manier gecoacht.

Persoonlijke aandacht is essentieel om te presteren. Wie aandacht krijgt, zich gehoord voelt en wie oprechte interesse krijgt, ontwikkelt zich sneller en zal beter gaan presteren.

Coachen van medewerkers

Nu hoor ik je denken, wat heeft dit met mijn werk te maken? Nou juist heel veel; je zou het woord ‘sporters of spelers’ kunnen vervangen door werknemer. Het onderdeel coachen wordt vaak onderbelicht en daardoor worden werknemers op een verkeerde manier gecoacht. Daarnaast stond de gehele ochtend in het teken van bewust worden van beperkende gedachten die je zelf hebt en die je in jouw omgeving hoort.

Persoonlijkheidstest tijdens de workshop

Het tweede deel van de dag gingen we de vragenlijst behandelen die we een week van tevoren hadden ingevuld. Dit was een persoonlijkheidstest om te ontdekken wat voor type persoon je bent. Met wat voor type personen ga je graag om? En met wat voor type personen ga je liever niet om? Erg confronterend en leuk om dit een keer doen omdat het waarschijnlijk erg herkenbaar is voor je. Dit kan herkenbaar zijn in het werkveld maar ook juist in je privéleven.

Vervolgens is het alweer 16:30 uur en is het tijd om de dag af te sluiten, tijdens een hapje en drankje bespreken we de dag nog eens. Tot de volgende Brein en Muscle dag!

;