Onze kernwaarden

Ons DNA

Ondernemend, ambitieus en energiek. Dat is Breinstein! Ons DNA zorgt voor oneindige mogelijkheden. We houden van snelheid en innovatie stroomt door onze aderen. We zijn altijd op zoek naar verbinding tussen mens en technologie. Daarbij hebben we altijd oog voor het persoonlijke, dat is waarom mensen voor ons kiezen. We zijn teamplayers, want samen kom je altijd verder dan alleen. En tot slot: fun is geen pré maar een must voor ons.

Onze kernwaarden

Ondernemerschap

Ondernemen betekent voor ons: kansen zien, aanpakken en verantwoordelijkheid nemen. We wachten niet af, maar komen in actie – ook al staat de uitkomst nog niet vast. Uitspraken die bij ons passen?

 • “Mijn laptop gaat pas dicht als het geregeld is.”
 • “Ik zie én neem de ruimte om kansen aan te pakken.”
 • “Nee heb je, ja kun je krijgen.”

Groeimindset

Vooroplopen in ontwikkeling is voor ons essentieel. Groei is te vinden waar anderen nog niet zijn geweest. We zijn gebrand op innovatie en optimalisatie – en maken daarmee het verschil. Zinnen die je vaak uit onze mond hoort zijn:

 • “Falen bestaat niet voor ons. Het is allemaal onderdeel van de weg naar succes.”
 • “Ik ben continu op zoek naar ontwikkelingen die het nóg beter maken.”
 • “Nee, het is níet prima zo.”

Verbinding

Eens een Breinsteiner? Altijd een Breinsteiner. Wij geloven in ons netwerk van gelijkgestemden, dat steeds groter en beter wordt. Een netwerk waarmee we steeds meerwaarde ontwikkelen voor onze relaties.

 • “Ik ken nog wel iemand die ons daarbij kan helpen.”
 • “Breinstein blijft voor mij een bron van nieuwe kennis, ook nog na 5 jaar.”
 • “Ah, nog een oud Breinsteiner, wat tof om je hier te zien!”

Fun

Knallen. Voor onszelf, de organisatie en de opdrachtgevers. Maar het gaat om méér dan werken. We zijn in de bloei van ons jonge leven en we maken er ook gewoon een hele toffe tijd van. Uitspraken die typerend zijn voor ons:

 • “Ga je straks nog mee wat drinken in de stad?”
 • “Er gaat geen dag voorbij dat ik geen tranen van het lachen heb.”
 • “We kunnen een boek schrijven over wat we hier meemaken.”

Iets voor jou?

Wil jij niets liever dan Breinsteiner worden of sta jij te popelen om als (young) professional in een traineeship of gedetacheerd bij onze klanten het verschil te gaan maken?

Check onze vacatures
Vitaal, gezond en blij

Dat je lekker in je vel zit, is belangrijk voor ons. Zowel fysiek als mentaal. Alleen zo haal je alles eruit wat erin zit. Daarom bieden wij je de vrijheid om te sporten onder werktijd. Even de batterij opladen en weer gaan!

In contact met elkaar

Verbinding staat bij ons centraal. Onderling, maar ook met de klant. Wist je dat twee op de drie Breinsteiners via via binnenkomt? Dat betekent dat wij de organisatie van harte aanbevelen aan mensen in ons eigen netwerk. Een goed teken!

Fouten maken mag

We zijn niet bang om fouten te maken, want daar leer en groei je van. Fouten maken is menselijk, maar het vereist wel moed. Laten wij nou dol zijn op moedig talent dat uit z’n comfort zone durft te stappen!

Nooit uitgeleerd

Leren gebeurt bij ons 24/7. Geen bootcamp waarbij de kans bestaat dat de opgedane kennis snel wegebt, maar een continue opleidingsprogramma in samenwerking met toonaangevende universiteiten en particuliere opleiders.

We volgen onze dromen

Dat we zo nuchter zijn, betekent niet dat we niet durven te dromen. Wij willen het grootste traineebedrijf voor digitaal talent worden, gericht op de communicatieve kant van IT. Door deze specialisatie groeien we in de breedte.

Wendbaar

We springen snel in op de behoeften van de markt. Doordat we goed kunnen luisteren en snel kunnen schakelen. De lijntjes zijn kort en we zien altijd kansen. We zijn eager, altijd in voor iets nieuws en zijn superflexibel.

You want more?

Nog niet uitgelezen? Dat komt goed uit. Er zijn nog verhalen genoeg om te vertellen! Lees bijvoorbeeld hoe het allemaal begon, of lees de interviews met onze trainees en opleiders. Onze young professionals vertellen op de digitale wereld meer over de laatste trends en ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Tot slot kan je de antwoorden op de meestgestelde vragen lezen. Enjoy!

Ons verhaal Interviews met opleiders Interviews met young professionals Interviews met Breinsteiners Digitale Wereld FAQ’s