Ons traineeship Duurzaamheid & Innovatie

Betaalde opleiding tot specialist duurzaamheid en innovatie

Wil jij als digitaal talent verder als (beleids)adviseur, urban manager of projectleider op het gebied van duurzaamheid, kick je op veranderingstrajecten en innovaties en wil je werken en leren combineren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Met ons traineeship Duurzaamheid & Innovatie geef je je hard – én soft skills een boost en ga je meteen betaald aan de slag bij toporganisaties met een uitdagende opdracht. Geef je carrière bij ons een kickstart!

Topopleiding bij de VU Amsterdam
Bestuursacademie Nederland, ICM en VUCA Academy
Persoonlijk ontwikkelprogramma soft skills
Jouw ingang naar toporganisaties
Intensieve begeleiding door field coach
Meteen salaris en geen studiekosten

Onze traineeships Duurzaamheid & Innovatie

Bekijk alle traineeships

Het vakgebied

De transitie naar een duurzame samenleving vraagt om een enorme inspanning van alle partijen. Innovaties, waaronder ICT, kunnen een fundamentele bijdrage leveren om die transitie te ondersteunen. De ontwikkelingen in deze hoek gaan razendsnel en er moet intensief worden samengewerkt tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Dan is er ook nog eens een schreeuwend tekort aan professionals die de verbindende schakel zijn op het gebied van duurzaamheid en innovatie.

Weet je wat het mooie is? Organisaties kunnen niet zonder jouw generatie! Jij ademt namelijk verandering, vernieuwing en vooruitgang. Jouw generatie verwacht meer van een werkgever en wil graag de wereld een stukje mooier maken. Jij ontwikkelt je graag verder op dit vlak en bent op zoek naar een werkgever waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Bij ons ga je meteen aan de slag bij toporganisaties met een interessante opdracht op het gebied van Duurzaamheid & Innovatie. Daarnaast boost je via ons opleidingsprogramma jouw innovatieve en soft skills. Hoe gaaf is dat?

Meer informatie

De opleiding

Naast je baan volg je twee jaar lang een speciaal voor ons ontwikkeld opleidingsprogramma aan de VU Amsterdam, de Bestuursacademie Nederland en de VUCA Academy. Ongeveer twee keer per maand heb je samen met je klas een opleidingsdag en zoomen we in op de belangrijkste technologieën en trends en ontwikkelingen. Je behaalt erkende certificaten die goed staan op je cv.

Daarnaast volg je een persoonlijk ontwikkelprogramma om je soft skills te boosten en wordt je begeleid door je eigen field coach. Wij leren je wat je écht nodig hebt op de werkvloer. Zo bekwaam je jezelf in de projectmanagementmethode PRINCE2. Je brengt de theorie ook meteen in de praktijk bij je opdrachtgever. Lekker is ook dat je vanaf dag één salaris ontvangt en dat je geen studiekosten betaalt.

Meer informatie

Meer informatie?

Wil jij meer weten over het traineeship Duurzaamheid & Innovatie? Download onze brochure!

Ik ga akkoord met het Privacybeleid en mag gebeld of gemaild worden n.a.v. mijn aanvraag.

Young Professionals aan het woord

Lees meer ervaringen
Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Kan ik wat voorbeelden krijgen van opdrachten?

We hebben een breed scala aan diverse opdrachten. Wat te denken van information security officer bij een financiële dienstverlener, meewerken aan de implementatie van de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid) wetgeving, het ontwikkelen van dashboards bij een gemeente, data analist bij een vastgoedontwikkelaar, meewerken aan een project in het kader van digitale innovatie in de zorg of het implementeren van een nieuw zaaksysteem. In onze sectie 'young professionals aan het woord' lees je meer over de ervaringen van onze young professionals.

Hoeveel uur ben ik aan het werk en hoeveel uur besteed ik aan mijn studie?

Je krijgt een contract voor 40 uur in de week. Gemiddeld werk je 36 tot 38 uur per week bij je opdrachtgever en twee keer per maand heb je een opleidingsdag. Niet in het weekend of in de avonduren, maar gewoon onder werktijd. De voorbereiding voor deze opleidingsdagen ligt tussen de 1-6 uur per week. Afhankelijk van de opleiding die je op dat moment volgt natuurlijk.

Word ik tijdens het traineeship begeleid?

Uiteraard. Een recruiter geeft jou een sollicitatietraining voordat je jouw gesprek hebt bij de opdrachtgever. Jouw field coach voert elke 6 tot 8 weken coachgesprekken met je om jou op persoonlijk vlak te begeleiden. De opdrachtgever zorgt dat jij altijd een aanspreekpunt hebt binnen de organisatie.

Wat verdien ik gemiddeld tijdens het traineeship Duurzaamheid & Innovatie?

Op basis van 40 uur per de week is je bruto maandsalaris minimaal 2700 euro. En als je opdrachtgever volgens de eigen CAO meer moet betalen krijg je meer. Wij betalen natuurlijk je opleidingskosten. Lekker, toch?

Hoelang duurt het traineeship Duurzaamheid & Innovatie?

Al onze traineeships duren in principe twee jaar.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Onze opdrachtgevers

Werken voor topwerkgevers

Neem contact op

Wil jij je digitale natuurtalent verder aanscherpen en benutten bij het future-proof maken van organisaties? Met ons traineeship Duurzaamheid & Innovatie haal je alle skills in huis. Meer weten?

Neem contact op