Ons verhaal

Het verhaal van Breinstein

Het avontuur van Breinstein begint in 2010 in Alkmaar. Chantal Mulder besluit een detacheringsbureau gespecialiseerd in informatie- en verandermanagement voor de publieke sector te beginnen en noemt het Breinstein. Een jaar later wordt de zolderkamer ingeruild voor een echt kantoorpand in Alkmaar. In 2015 sluit Ivo Weel zich aan als mede-eigenaar. Samen zetten ze ook trainee.nl op, gespecialiseerd in Data Analytics, Cyber Security. In 2022 wordt het traineeship Duurzaamheid & Innovatie opgezet.

Instroom van 150 Young Professionals per jaar

In tien jaar tijd groeit het bedrijf uit tot een landelijke speler voor young professionals in de IT met vestigingen in Alkmaar, Utrecht en Rotterdam. Jaarlijks stromen meer dan 150 young professionals via Breinstein de arbeidsmarkt op. Zij gaan aan de slag bij meer dan 500 organisaties en maken een onuitwisbare indruk als het gaat om digitale innovatie.

Onze klanten zitten in de publieke sector, zoals de Rijksoverheid, gemeenten, waterschappen, provincies, ziekenhuizen en universiteiten, maar ook steeds vaker in het bedrijfsleven.

Digital Natives rule

In 2021 is het tijd voor een rebranding: Breinstein en trainee.nl gaan voortaan verder onder de naam Breinstein, met als pay-off ‘Digital Natives rule’.

Ontmoet het team van Breinstein

Onze visie

De uitdagingen van de toekomst kunnen het best worden opgelost door talent dat met digital is opgegroeid.

Onze Missie

We maken organisaties future-proof door de beste Digital Natives te werven, te boeien en te laten groeien.

Ons hogere doel

Door het inzetten van Digital Natives maken wij Nederland de digitale koploper van Europa.

Wat wij doen

Digital Natives rule. Geboren met de technologie van vandaag, spreken ze de technologie van morgen vloeiend. Ieder plan voor de toekomst, iedere stap vooruit, is kansloos zonder de technologie én zonder het talent van vandaag. Wij vormen en scherpen hun natuurtalent verder aan en zetten ze aan het werk. Wij koesteren ze en bieden ze de wereld. En de wereld bieden we de Digital Natives. Wij zijn Breinstein. Gamechanging Traineeships.

Ben jij werkgever?

Onze Digital Natives zijn de onmisbare schakel in succesvolle digitale transformaties. Breinstein selecteert, coacht en leidt digitaal toptalent op dat voor jou het verschil gaat maken.

Werken én leren?

Wil je verder leren, maar vind je het ook tijd om aan het werk te gaan? Met een traineeship van Breinstein doe je het allebei! Wat wordt jouw volgende stap? Check onze traineeships!

Wil je werken bij Breinstein?

Wij zijn ondernemend, verbindend en hebben een groeimindset. Verder behoort fun absoluut tot onze kernwaarden. Pas jij hierbij? Check dan onze interne vacatures!