Kick-off bij Breinstein

*Let op: Spoiler alert!*

In deze blog staan spoilers over de kick-off. Wil jij je tijdens de kick-off liever laten verassen? Dan kun je deze blog beter overslaan en één van onze andere blogs lezen!

Voor elke nieuwe groep Breinstein young professionals wordt bij de start bij het traineeship een kick-off georganiseerd. Afgelopen kick-off bestond voor het eerst uit twee dagen met daarbij een overnachting. Als jij geïnteresseerd ben in een traineeship en je afvraagt hoe een start bij Breinstein eruitziet? In deze blog lees jij hoe een kick-off bij Breinstein eruitziet.

Waarom een kick-off?

Een kick-off wordt georganiseerd om young professionals kennis te laten maken met Breinstein, maar vooral ook met mede-young professionals. Het is belangrijk om de juiste informatie te hebben over het traineeship, zoals de planning, locaties en inhoud van lesdagen. Daarnaast is het fijn om te weten wie je mede-young professionals zijn tijdens het traineeship. Hierdoor weet je meer over iemand zijn of haar achtergrond, opdracht en waar diegene zich buiten het traineeship mee bezig houdt.

Wat doe je tijdens de kick-off?

Vrijdag was vanaf 10.00 uur de inloop voor de Breinstein kick-off. Sommige kwamen met de fiets of auto en anderen met het openbaar vervoer. Bij binnenkomst kent niemand elkaar en zie je dat iedereen nieuwsgierig is naar wat de dag gaat brengen en wie de andere young professionals zijn. Door een kennismakingsspel leerde iedereen elkaar beter kennen. Iedereen kreeg een random envelop met daarin een vraag. Iedereen kwam aan de beurt, waarbij de young professional zichzelf voorstelde en kort iets over zichzelf vertelde. Daarna maakte de young professional de envelop open om een vraag te beantwoorden. Sommige vragen waren wat serieuzer en andere vragen zorgden voor veel gelach.

Na afloop van de kennismaking tijdens de kick-off was er een uitgebreide lunch verzorgt, waarbij er ook kennis werd gemaakt met andere collega’s van Breinstein. Na de lunch kwam ervaren young professional Esri Koopmans vertellen over haar young professional- en opleiding ervaring. Dit was een interessant verhaal en leerzaam voor alle startende young professionals. Tot slot gaven Femke en Anouk (recruiters) uitleg over het maken van een cv en de sollicitatietrainingen.

Het vervolg

Na het ontvangen van alle informatie speelden we een pubquiz. In groepjes beantwoordden we vragen. Na een bloedstollende finale had één groepje gewonnen en zij kregen als prijs een fles wijn in ontvangst. Na het spelen van de pubquiz was er op kantoor een borrel met lekkere hapjes. Bij deze borrel waren de startende young professionals en collega’s van Breinstein aanwezig. Rond half 6 gingen we naar Alkmaar om onze spullen in het hostel te droppen. Na de kamerindeling vertrokken we naar het restaurant in Alkmaar waar we heerlijk gegeten hebben. Aan het einde van de avond hebben we wat drankjes in de stad gedronken.

De volgende dag ging de wekker vroeg voor het ontbijt, omdat om 9.00 uur de training startte ‘’Hoe haal ik het maximale uit mijzelf?’’. Iedereen is lichtelijk vermoeid van de vorige dag, maar heeft zin in deze training. Marijn Beuker vertelt ons meer over persoonlijkheidstesten bij AZ. De kick-off sloten we af met een lunch. Iedereen was zichtbaar vermoeid maar voldaan van de kick-off. Het was een tof weekend, waarbij een leuke groep young professionals kennis heeft gemaakt met elkaar en Breinstein!

;