Informatiemanagement

De opleiding: Informatiemanagement

Als informatie- en verandermanager vertaal je de informatiebehoeften vanuit verschillende processen binnen een organisatie. Je bent aanjager, verbinder en adviseur tegelijk. Je gaat betaald aan de slag bij de beste werkgevers, waar je verantwoordelijk bent voor functioneel beheer, informatievoorziening of procesoptimalisatie. Je brengt de behoeftes van de organisatie in kaart en vertaalt die richting de ICT-afdeling, je begeleidt implementatie-trajecten en geeft organisatieadvies. Heb je nog niet de juiste skills? Geen probleem. Want met ons tweejarig ontwikkelprogramma geven we jouw hard en soft skills een boost.

Radboud Universiteit

Je volgt een speciaal voor Breinstein ontwikkeld programma aan de Radboud Management Academy, onderdeel van de Radboud Universiteit, op het gebied van Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde. Daarnaast is er aandacht voor procesmanagement en veranderkunde. Het lespakket – opgedeeld in 7 thema’s – bestaat uit colleges en een oefendeel. Je brengt de theorie dus meteen in de praktijk – daar leer je toch het meest van. Na afloop ontvang je een erkend certificaat.

Het opleidingstraject

1

Informatiemanagement & Design Thinking

Hier leg je met 4 inhoudelijke opleidingen van de VUCA Academy de basis voor Informatie- en verandermanagement. Je hoort meer over de laatste trends en ontwikkelingen in het snel veranderende vakgebied en leert complexe vraagstukken op een creatieve manier aanpakken met Design Thinking. Na afloop heb je een innovatie-toolkit in handen waarmee je alle kanten op kan.

2

Persoonlijk ontwikkelprogramma

Met vakkennis alleen kom je er niet. Geef je soft skills een boost met ons persoonlijk ontwikkelprogramma. Je krijgt een eigen field coach die je uitdaagt en je volgt gave trainingen vol lifehacks. Je leert omgaan met weerstand en hoe je het maximale uit jezelf kunt halen. Je ontwikkelt je leiderschapsstijl en leert effectiever te communiceren. Zo worden je soft skills ècht next level. Je leest er hier meer over.

3

Lean, Agile, Scrum, ITIL en BISL

Veel termen en afkortingen, maar kort gezegd leer je hier meer over relevante projectmanagement methodieken die ervoor zorgen dat jij je werk beter, slimmer en sneller uit kan voeren. Je volgt opleidingen bij gerenommeerde trainingsinstituten en ontvangt nadat je geslaagd bent voor de examens erkende certificaten. Een toolbox waar je de rest van je carrière wat aan hebt!

4

Opleiding Radboud Universiteit

Je volgt een speciaal voor Breinstein ontwikkeld programma aan de Radboud Universiteit op het gebied van Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde. De 7 modules bestaan uit colleges en oefeningen, gegeven door ervaren docenten. Je brengt de theorie meteen in de praktijk op de werkvloer. Na afloop ontvang je een erkend certificaat op post-master niveau.

Klaar voor de volgende stap?

Leren en werken zonder studiekosten en mét salaris. In een vakgebied dat toekomst heeft. Waar organisaties staan te springen om jouw digitale talent. Ben jij klaar voor de volgende stap? Let’s bring IT on!

Check onze traineeships