Duurzaamheid & Innovatie

De opleiding: Duurzaamheid & Innovatie

Als duurzaamheids- en innovatiemanager ben je de verbindende schakel binnen een organisatie. Je bent aanjager, verbinder en adviseur tegelijk. Je gaat betaald aan de slag bij de beste werkgevers, waar je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling en implementatie van de duurzaamheidsstrategie. Als innovatief talent blaas je leven in die strategie en span je je in om een klimaatneutrale samenleving mogelijk te maken. Je stelt doelen – in lijn met nationale en internationale afspraken – en vertaalt die naar projecten en maatregelen. Het organiseren van draagvlak voor duurzaamheid en innovatie is jou op het lijf geschreven. Heb je nog niet de juiste skills? Geen probleem. Want met ons 2-jarig ontwikkelprogramma geven we jouw hard- en soft skills een boost.

Vrije Universiteit Amsterdam

Je volgt een speciaal voor Breinstein ontwikkeld programma aan de Vrije Universiteit Amsterdam, op het gebied van Organiseren van duurzame innovaties. De transitie naar een duurzame samenleving vraagt om een enorme inspanning van alle partijen: overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen maar ook de maatschappij. Innovaties, waaronder ICT, kunnen een fundamentele bijdrage leveren om die omslag te ondersteunen. De ontwikkelingen in duurzaamheid en innovatie gaan razendsnel. Tijdens de opleiding – die bestaat uit 12 modules rondom 4 thema’s – brengen wij  je kennis en vaardigheden op dit vlak helemaal up-to-date. Bovendien vraagt deze maatschappelijke uitdaging om talent dat de verbindende schakel is op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Communicatie, samenwerking en adoptie zijn dan ook belangrijke onderdelen van de opleiding.

Het opleidingstraject

1

Bestuursacademie Nederland

Bestuursacademie Nederland is de opleider van overheidsprofessionals. De overheid heeft een aanjagende rol in de verduurzamingsuitdaging waar Nederland, Europa en de hele wereld voor staat. In dit lesprogramma leer je alles over de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB), de Omgevingswet en de Milieuwet. Je leert hoe je beleid kan maken én schrijven. Daarnaast zijn er modules ‘Hoe werkt de gemeente?’ en ‘Energietransitie’.

2

Persoonlijk ontwikkelprogramma

Met vakkennis alleen kom je er niet. Geef je soft skills een boost met ons persoonlijk ontwikkelprogramma. Je krijgt een eigen field coach die je uitdaagt en je volgt gave trainingen vol lifehacks. Je leert omgaan met weerstand en hoe je het maximale uit jezelf kunt halen. Je ontwikkelt je leiderschapsstijl en leert alles over Storytelling. Je volgt de trainingen ‘De eerste stap naar succes’ (MBTI) en ‘Generatie Y en stress’. Zo worden je soft skills ècht next level. Er is speciale aandacht voor projectmanagement met de opleiding PRINCE2 Foundation.

3

VUCA Academy

Vanuit de VUCA Academy krijg je les van Anna Snel en leer je alles over VUCA-vraagstukken en hoe je dit aan kan pakken door middel van Design Thinking. VUCA is een afkorting van Volatiel, Uncertain, Complex en Ambigu. Kortom: uitdagingen in een snel veranderende wereld waar we als organisatie geen grip op hebben. Je leert welke aanpak hoort bij iedere uitdaging. Zo maak je als jonge voorvechter van duurzaamheid en innovatie een vliegende start binnen het werkveld.

4

Opleiding VU Amsterdam

Je volgt een speciaal voor Breinstein ontwikkeld programma aan de Vrije Universiteit op het gebied van het organiseren van duurzame innovatie. Er zijn vier modules: Sustainable Innovation, Sustainability & Digital Innovation, Samenwerken voor Sustainable Innovation en Intrapreneurship Interne en Externe adoptie van Sustainable Innovation. Je brengt de theorie meteen in de praktijk op de werkvloer. Na afloop ontvang je een erkend certificaat op post-master niveau.

Klaar voor de volgende stap?

Leren en werken zonder studiekosten en mét salaris. In een vakgebied dat toekomst heeft. Waar organisaties staan te springen om jouw digitale talent. Ben jij klaar voor de volgende stap? Let’s bring IT on!

Check onze traineeships