Traineeship Overheid

Droom je van een traineeship binnen de overheid? Wij stomen je klaar!

Nederland digitaliseert in rap tempo en ook bij de overheid gebeurt er ontzettend veel op dat vlak. Wil jij veel impact maken met digitalisering en ICT? Kies dan voor een traineeship Overheid bij Breinstein. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk en bieden je uitdagende opdrachten bij gemeentes, provincies, waterschappen, de Rijksoverheid of zelfstandige bestuursorganen. Je werkt en leert tegelijk: met onze betaalde opleiding tot IT-professional geven we jouw carrière een boost.

Je kunt kiezen uit vier verschillende traineeships: Informatiemanagement, Data Analytics, Cyber Security of Duurzaamheid & Innovatie. Wij zorgen dat jij het verschil gaat maken in de digitale transformatie. Jij ademt verandering, vernieuwing en vooruitgang, want jij bent Digital Native. Samen zorgen wij dat de overheid straks niet meer om jou heen kan!

Jouw ingang naar toporganisaties
Top-opleidingsprogramma's
Persoonlijke ontwikkelprogramma's
Intensieve begeleiding door field coaches
Vanaf dag 1 salaris en geen studiekosten
90% krijgt baan bij opdrachtgever

Onze traineeships:

Informatiemanagement

Help overheidsorganisaties shinen in informatie- en verandermanagement en maak ze future-proof. Speel de hoofdrol in je carrière met ons ontwikkelprogramma van twee jaar. Jij bent het bewijs dat ‘Digital Natives rule’.

Data Analytics

Als je via ons gaat werken in de Data Analytics binnen de overheid zijn de mogelijkheden eindeloos. Boost je groei als young professional en duik in de wereld van datagedreven werken.

Cyber Security

Jij gaat in de wereld van Cyber Security aan de slag bij de beste werkgevers binnen de overheid. Het is jouw taak om organisaties te beschermen tegen cybercrime. Met ons maak je de weg vrij voor een grandioze take-off van je carrière. Ready, set, go.

Duurzaamheid & Innovatie

Jij wilt graag de wereld een beetje mooier maken en bent de verbindende schakel op het gebied van duurzaamheid & innovatie binnen de overheid. Speel de hoofdrol in je carrière met ons tweejarig ontwikkelprogramma.

Jouw ontwikkeling centraal

Speel de hoofdrol in je carrière met ons tweejarig ontwikkelprogramma, waarin we je hard- en soft skills boosten. De opleidingsprogramma’s zijn speciaal voor Breinstein ontwikkeld door gerenommeerde universiteiten en particuliere opleiders. Maar met alleen vakinhoudelijke kennis ben je er niet. Soft skills zijn minstens zo belangrijk. Daarvoor hebben we een intensief programma samengesteld. Je leert het maximale uit jezelf te halen, ontwikkelt je leiderschapsstijl, verbetert je communicatieve vaardigheden en leert omgaan met weerstand. Daarnaast kan je altijd terecht bij jouw field coach. Samen tillen we jouw hard- en soft skills naar een hoger niveau.

Meer informatie

Onze Traineeships Overheid

Bekijk alle traineeships

Digitalisering overheid krijgt boost door Omgevingswet

De digitalisering van de informatievoorziening bij Nederlandse gemeenten, provincies en waterschappen is door de komst van de Omgevingswet in een stroomversnelling geraakt. Of de wet zoals gepland ook echt op 1 januari 2022 in werking zal treden, is nog maar de vraag. De Omgevingswet-ICT kampt met storingen en gemeenten maken zich zorgen over de hoge invoeringskosten, nu uit onderzoek blijkt dat investeringen de komende tien jaar niet worden terugverdiend.

Meer informatie

BIO voor een veilige digitale overheid

Het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen zijn per 1 januari 2020 overgegaan op één uniform normenkader voor informatiebeveiliging: de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Er is nu één taal voor alle overheidsorganisaties, met een en dezelfde beveiligingsnorm. Doel: meer grip krijgen. En dat is hard nodig, want informatieveiligheid is voor veel bestuurders een lastig onderwerp.

Meer informatie

Nieuwsartikelen

Lees alle artikelen

Download brochure

Wil jij meer weten over wat er speelt binnen het thema digitale transformatie bij de overheid en ben je benieuwd naar wat onze young professionals nu al betekenen? Download onze whitepaper!

Ik ga akkoord met het Privacybeleid en mag gebeld of gemaild worden n.a.v. mijn aanvraag.

Young Professionals aan het woord

Lees meer ervaringen
Lees meer ervaringen

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen

Kan ik wat voorbeelden krijgen van opdrachten?

We hebben een breed scala aan diverse opdrachten. Wat te denken van information security officer bij een financiële dienstverlener, meewerken aan de implementatie van de BIO (Baseline Informatiebeveiliging Overheid) wetgeving, het ontwikkelen van dashboards bij een gemeente, data analist bij een vastgoedontwikkelaar, meewerken aan een project in het kader van digitale innovatie in de zorg of het implementeren van een nieuw zaaksysteem. In onze sectie 'young professionals aan het woord' lees je meer over de ervaringen van onze young professionals.

Hoeveel uur ben ik aan het werk en hoeveel uur besteed ik aan mijn studie?

Je krijgt een contract voor 40 uur in de week. Gemiddeld werk je 36 tot 38 uur per week bij je opdrachtgever en twee keer per maand heb je een opleidingsdag. Niet in het weekend of in de avonduren, maar gewoon onder werktijd. De voorbereiding voor deze opleidingsdagen ligt tussen de 1-6 uur per week. Afhankelijk van de opleiding die je op dat moment volgt natuurlijk.

Word ik tijdens het traineeship begeleid?

Uiteraard. Een recruiter geeft jou een sollicitatietraining voordat je jouw gesprek hebt bij de opdrachtgever. Jouw field coach voert elke 6 tot 8 weken coachgesprekken met je om jou op persoonlijk vlak te begeleiden. De opdrachtgever zorgt dat jij altijd een aanspreekpunt hebt binnen de organisatie.

Hoe lang duurt mijn traineeship?

Al onze traineeships duren in principe twee jaar.

Wat ga ik verdienen?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Professionals verdienen bij ons grofweg tussen de 35.000 en 60.000 euro bruto per jaar, afhankelijk van ervaring, opleiding en expertise en de opdrachtgever.

Bekijk alle veelgestelde vragen
Onze opdrachtgevers

Werken voor topwerkgevers

Neem contact op

Wil jij je digitale natuurtalent verder aanscherpen en benutten bij het future-proof maken van organisaties? Met ons traineeship Overheid haal je alle skills in huis. Meer weten?

Neem contact op