Interview met manager field coaches Ineke Wardenier: ‘Veel vrijheid om je werk vorm te geven’

Ineke Wardenier begon zo’n vier jaar geleden als coach bij Breinstein en groeide door als coördinator fieldmanagement, waarbij ze leiding geeft aan alle field coaches. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het HR- en opleidingsbeleid voor young professionals en is ze MT-lid. “Die afwisseling houdt het leuk.”

Ineke was hiervoor onder meer recruiter en coördinator recruitment bij Talenter en actief in de werving & selectie bij APL Executive Search. Ze zag dat iemand in haar netwerk op LinkedIn een oproep van Ivo Weel van Breinstein had gedeeld, waarin hij meldde dat hij op zoek was naar versterking op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. “Ik kende Breinstein al een beetje en na wat online research besloot ik te solliciteren. En daar heb ik geen dag spijt van gehad!”

Wat is er zo leuk aan je baan?

“De afwisseling – geen dag is hetzelfde als coördinator fieldmanagement. Zo’n twee jaar geleden werd aangegeven dat Breinstein flinke groeiambities had. In een persoonlijk gesprek met Ivo en Chantal heb ik mijn ambities uitgesproken. Kort daarna werd ik aangesteld als coördinator fieldmanagement. Ik geef leiding aan het team met field coaches en coach hen ook zelf. Daarnaast ontwikkel en implementeer ik het externe HR-beleid voor de young professionals, stel ik de opleidingsplannen en het opleidingscurriculum voor young professionals op, ben ik verantwoordelijk voor de inkoop van externe trainingen, verzorg ik zelf trainingen en bewaak ik de medewerkerstevredenheid- en betrokkenheid onder young professionals die bij ons een traineeship volgen of gedetacheerd worden. Tot slot ben ik verantwoordelijk voor de HR-implementatie van AFAS binnen de organisatie en ben ik MT-lid.”

Dat is een hele lijst. Hoe zorg je dat het leuk blijft en hoe bewaak je de balans tussen werk en privé?

“Juist die afwisseling maakt het zo leuk. Geen dag is hier hetzelfde. Ik ga heel erg goed op die afwisseling en dynamiek, merk ik. De balans bewaak ik door af en toe nee te zeggen. Die ruimte is er ook bij Breinstein. Verder moet je iedere dag prioriteiten blijven stellen en het ook accepteren als iets eens niet lukt.”

Wat vind je het allerleukst aan Breinstein?

“Dat het een jong, innovatief bedrijf is. We gaan mee met de laatste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied en we gaan ook mee met de generaties die we werven, opleiden en coachen: eerst was dat generatie Y, inmiddels zijn de bij generatie Z – Digital Natives – aangekomen. Je krijgt hier ook heel veel vrijheid om je werk zelf vorm te geven. Het is hard werken, maar je krijgt heel veel ruimte en inbreng. En een dag niet gelachen, is een dag niet voor Breinstein gewerkt. Dat lachen kan zijn om een goede grap van een collega, maar ook om mezelf als ik een stomme fout heb gemaakt. Er is zo veel vertrouwen dat we zulk soort dingen ook met elkaar durven te delen en er smakelijk om kunnen lachen.”

Welke van de kernwaarden van Breinstein (ondernemerschap, groeimindset, verbinding en fun) past als coohet beste bij jou?

“Eigenlijk allemaal wel, maar als ik er eentje moet kiezen: ondernemerschap. Heb je een goed idee? Dan krijg je carte-blanche om het te gaan doen. Als ik iets wil verbeteren aan ons opleidings- en ontwikkelprogramma, krijg ik alle ruimte om dat op te pakken. Maar de groeimindset past ook wel echt bij mij. Ik neem nooit genoegen met een 7. Het moet altijd beter! De verbinding is ook snel gevonden op de werkvloer: het is een platte organisatie, de lijnen zijn kort. Ik vind het ook belangrijk dat onze young professionals elkaar en ons goed weten te vinden. Ik probeer ook zo vaak mogelijk aanwezig te zijn tijdens de kick-off en opleidingsdagen en we organiseren daarnaast allerlei leuke events, zoals de zomerborrel en een winterfeest. En laten we de coctailworkshop op maandag niet vergeten. Die was legendarisch.”

Wat vind je de leukste arbeidsvoorwaarde?

“Naast de vrije dag op je verjaardag die bij iedereen goed is ontvangen, zou ik de ruimte om vrijwilligerswerk te kunnen doen willen noemen. Het is fijn dat je iets terug kunt doen voor de maatschappij en dat dat ondersteund wordt door Breinstein, door er een vrije dag tegenover te stellen.”

Hoe zie jij je toekomst bij Breinstein?

“Ik zie hier nog voldoende uitdagingen. Daar ben je zelf ook verantwoordelijk voor, om je werk uitdagend te maken en houden. Als je wilt en initiatief toont kun je hier heel veel bereiken.”

;