Interview met Accountmanager Dewi: ‘Ik ben altijd op zoek naar verbinding’

Dewi van Hardeveld (30) is sinds augustus Accountmanager Cyber Security bij Breinstein. Ze studeerde Communicatie, maar was altijd al geïnteresseerd in technologie en innovatie. Vandaar dat ze voor de minor Serious Gaming koos. Ze vervulde na haar studie uiteenlopende functies in verschillende branches, totdat haar broer haar attendeerde op een vacature bij Breinstein. “Hij kent mij als geen ander en vond het echt iets voor mij. Hij bleek 100% gelijk te hebben.”


Na haar bachelor Communicatie aan de Hogeschool Windesheim, met de minors Serious Gaming en Social Entrepreneurship en stages bij Respo International in Ethiopië en Flex-I.D. in Brummen, koos Dewi voor de master Technical Communication aan de Universiteit Twente. Tot grote shock van haar ouders stopte ze hier binnen een jaar weer mee. “Op een gegeven moment dacht ik: wat doe ik hier? Ik wilde mij richten op de brug tussen IT en Communicatie, maar ik vond de opleiding veel te theoretisch. Ik wilde, ondanks dat ik voldoendes haalde, liever aan de slag in de praktijk.” Dus ze besloot op zoek te gaan naar een uitdagende baan.

Na een rondreis van vier maanden door Thailand, Filipijnen & Indonesië, werd ze  International Management Assistent bij een Nederlandse softwareleverancier die wereldwijd actief is. “Het bedrijf levert software en kennis op het gebied van forecasting, demand planning, supply chain management en inventory management. Het is actief in veertig landen. Ik ondersteunde de regio Asia Pacific vanuit het hoofdkantoor. Een hele leuke en leerzame tijd, maar op een gegeven moment liep ik tegen muren aan. Binnen een grote organisatie vinden ze het vaak niet handig als je je met van alles en nog wat bemoeit.”

Ze ging om die reden aan de slag bij een kleinere organisatie, waar ze Eventmanager was en ook de Sales en Marketing deed en zich ook met de IT mocht bemoeien. Ze groeide door in de rol van Operationeel & Commercieel Manager. Na bijna vijf jaar op dezelfde plek was zij toe aan een nieuwe stap.

Hoe ben je uiteindelijk bij Breinstein terechtgekomen?
“Mijn broer Mitchel, die bij een recruitmentbureau werkt, stuitte op een vacature voor Accountmanager Cyber Security bij Breinstein. Toen hij de functieomschrijving las, moest hij meteen aan mij denken. Hij  kent mij als geen ander en toen ik de vacaturetekst las werd ik inderdaad meteen enthousiast. Ik vertelde hem eerlijk dat ik twijfelde of ik er al aan toe was. Hij heeft mij gestimuleerd om toch de stoute schoenen aan te trekken. Ik heb gebeld en had meteen een superleuk gesprek met de recruiter. Vervolgens mocht ik op gesprek komen bij Ivo en Lucia en ook dat was een heel prettig gesprek. Na anderhalf uur zaten we nog te kletsen. Ook het volgende gesprek met Joey en Pim was fijn. Het voelde zo goed dat ik dacht: ik moet dit gewoon doen. Ik ben nog steeds heel blij dat ik dat besluit heb genomen!”

Wat vind je het leukst aan werken bij Breinstein?
“De dynamiek met mijn collega’s, maar ook met de organisaties die ik spreek. Ik krijg daar zoveel energie van! Wat ook prettig is, is dat je én veel vrijheid krijgt en dat er ook altijd collega’s zijn die je verder willen helpen. In het begin was ik best even zoekende en dan is het prettig dat je goed wordt opgevangen. Het voelt hier echt als een warm bad. Ik kan volledig mijzelf zijn.”

Wat vind je zo leuk aan het vakgebied Cyber Security?
“Het type mensen spreekt mij aan. Iedereen is lekker direct en to-the-point. Digitalisering kan niet zonder informatiebeveiliging. In een wereld waarin technologie de drijvende kracht is achter vooruitgang, is het cruciaal om bewustzijn te creëren over online veiligheid. Onze young professionals kunnen daar een belangrijke rol in spelen voor organisaties.”

Welke van de vier kernwaarden van Breinstein – groeimindset, fun, verbinding en ondernemerschap – past het beste bij jou?
“Ik denk verbinding, want daar ben ik altijd naar op zoek. Met collega’s, met de young professionals, met opdrachtgevers, met mogelijke nieuwe klanten, maar ook tussen IT en de business. Verder ben ik communicatief vaardig, denk ik graag out-of-the-box en kies ik liever niet voor gebaande paden. Ik pak ook graag dingen op buiten mijn eigen discipline. Ik word vaak een stuiterbal genoemd door anderen, dus je zou kunnen zeggen dat ik behoorlijk energiek ben, haha.”

Wat vind je zo leuk aan de functie Accountmanager Cyber Security?
“Het op pad gaan en bouwen aan nieuwe relaties. Wanneer de agenda het toelaat, laat ik me graag inspireren door gave werkomgevingen. Het is een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en de sfeer mee te krijgen. Koude acquisitie was nieuw voor mij, want hiervoor werkte ik alleen met warme lijntjes. Dat was best even wennen in het begin, ook omdat ik vaak het gevoel had dat ik mensen stoorde. Maar omdat ik met Breinstein organisaties echt verder kan helpen, voel ik mij niet meer bezwaard om contact op te nemen. In dit vak moet je vooral goed kunnen luisteren en de juiste vragen durven stellen. Alleen zo kan je een vertrouwelijke band creëren en duurzame relaties onderhouden.”

Waar zijn opdrachtgevers vooral naar op zoek?
“Er komt ontzettend veel wetgeving aan op het gebied van privacy en security, zoals de NIS2-richtlijn. In eerste instantie zijn organisaties vooral op zoek naar extra handjes die hierbij kunnen ondersteunen. Maar onze young professionals ontwikkelen zich razendsnel en vinden met hun ontwikkelde soft skills vaak snel een weg binnen organisaties. Binnen no time zijn ze dus een belangrijke asset voor het team geworden.”

Hoe zie jij de toekomst bij Breinstein?
“Ik zit er natuurlijk nog maar net, dus voorlopig zie ik mijzelf deze functie nog wel even uitoefenen. Ik kan hier nog heel veel leren.”

;