Interview met Officemanager Mieke Bos: ‘Ik heb al best wat functies gehad, maar nog nooit was er zo’n goede sfeer als hier’

Officemanager Mieke Bos (33) werkt sinds oktober 2022 bij Breinstein en heeft het enorm naar haar zin. Ze werkte hiervoor onder meer in de mode en detailhandel, maar vervulde ook verschillende backoffice- en sales-functies in andere branches. Nergens was de sfeer zo goed als bij haar huidige werkgever. “Iedereen gaat hier met veel plezier naar het werk. Er is een hele open, veilige sfeer, waarbij je continu wordt uitgenodigd om mee te denken en input te leveren. Je kunt jezelf hier blijven ontwikkelen en doorgroeien. Ik heb hier al veel mensen mooie stappen zien maken.”

Mieke deed hiervoor de Sales Support bij een design- en interieurbedrijf, maar kreeg te horen dat haar functie werd opgeheven. Omdat ze op dat moment zwanger was besloot ze zich eerst te richten op haar bevalling en een aantal maanden te genieten van haar baby. “Toen ik besloot dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, ben ik mij gaan oriënteren op officemanager functies. Ik had daar nog geen ervaring mee, maar toen een oud-collega mij attendeerde op een vacature voor een officemanager bij de werkgever van haar zus en zei dat ik daar echt geschikt voor ben, besloot ik mij hier eens in te gaan verdiepen. Ze had gelijk. Zo’n functie is mij op het lijf geschreven!”

Hoe kwam je in aanraking met Breinstein?
“Ik kwam hun vacature tegen voor officemanager op LinkedIn. Ik kende Breinstein nog niet, maar toen ik de website bekeek dacht ik: dat zou best iets voor mij kunnen zijn. Na mijn gesprek met de corporate recruiter was ik helemaal om. Ze had mij van tevoren al leuke filmpjes gestuurd van het kantoor en toen ik er eenmaal zelf rondliep merkte ik meteen dat er een hele fijne sfeer was. Ik werd er heel enthousiast van en heb dus niet lang na hoeven denken voordat ik ja zei tegen hun aanbod.”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?
“Dat ik een spin in het web ben. Ik heb veel contact met vrijwel alle collega’s, bewaak het reilen en zeilen op kantoor, voer administratieve taken uit en regel van alles en nog wat. Geen dag is hetzelfde! Zo zit ik nu bij de bestickeraar van onze leaseauto’s. Die afwisseling maakt het wel zo leuk en interessant. Ik begin mijn werkdag altijd met een rondje langs alle ruimtes op kantoor. Staat alles er netjes bij? Zijn de prullenbakken geleegd? Zijn er nog genoeg kantoorbenodigdheden? Moeten er boodschappen besteld worden? Daarna kruip ik achter mijn laptop en voer ik vooral administratieve taken uit, zoals het opstellen en opvolgen van klantovereenkomsten. Er zijn hier niet veel mensen die drie dagen in de week werken, de meesten werken fulltime. Er zijn wel een paar andere parttimers, maar die werken meestal 32 uur per week. Ik vind het belangrijk om veel tijd met mijn zoontje door te brengen in de eerste jaren van zijn leven. Mijn werkdagen zijn maandag, donderdag en vrijdag. Als er op dinsdag of woensdag een spoedje tussendoor komt, is er een collega die het opvangt. Verder is er sinds kort ook een officemanager in Utrecht en wij kunnen elkaar ook ondersteunen op momenten dat de ander er niet is.”

Hoe bevalt het tot nu toe?
“Echt heel erg goed. Het is niet voor niets dat er veel mensen zijn die hier al langere tijd werken. Ik hou van de dynamiek en de leuke vibe die er hangt. Er werken fijne mensen en er worden heel veel leuke dingen georganiseerd. Er is ook een actieve personeelsvereniging: het Fuifje. De uitjes zijn altijd piekfijn georganiseerd. Het leukste tot nu toe was het kerstfeest. De locatie en het eten en drinken was top! Naast de gezelligheid wordt er ook echt hard gewerkt bij Breinstein. Successen worden gevierd met elkaar, wat heel stimulerend werkt. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen: young professionals een boost geven aan hun carrière en organisaties helpen bij hun digitale transformatie. Hierbij wordt er goed samengewerkt. Niemand voelt zich hier een concurrent van elkaar – en dat is uniek bij organisaties met relatief veel sales- en recruitmentfuncties.”

Welke van de kernwaarden van Breinstein (fun, verbinding, groeimindset en ondernemerschap) past het beste bij jou?
“Toch wel verbinding. Ik vind het fijn als iedereen goed in zijn vel zit en draag daar graag mijn steentje aan bij. Dat past ook goed bij mijn functie. Verder ben ik gezellig, gevoelig en ik ben een echte doorpakker.”

Welke arbeidsvoorwaarde vind jij het prettigst?
“De flexibele werktijden. Als ik ’s ochtends mijn zoontje naar de opvang breng en het is chaos thuis of het is druk op de weg, zit ik nooit op hete kolen of ik wel op tijd op kantoor ben. Als ik vertraagd ben, werk ik gewoon een kwartiertje langer door. Ik voel me dus nooit opgejaagd.”

Hoe zie jij de toekomst?
“Ik zit hier nog niet zo lang, dus voorlopig wil ik nog beter worden in mijn huidige baan. Ik zie mij hier wel een tijdje blijven, ik heb het prima naar mijn zin. Mocht ik toch ooit uitgekeken raken op mijn functie, dan zijn hier voldoende doorgroeimogelijkheden. Wie weet dat ik ooit meer de kant op wil van field coach, maar dat is echt iets voor op langere termijn.”

;