Interview met projectcoördinator Aranka Oud: ‘We wakkeren het vuur bij elkaar aan’

Aranka Oud begon in februari 2020 als online marketeer, maar in inmiddels Projectcoördinator Communicatie bij Breinstein. “Wat zo leuk is aan Breinstein? Het hechte team!”

Aranka werkte na haar studie in verschillende marketingfuncties bij BALR. en Muchachomalo. Van Breinstein had ze nog nooit gehoord. Maar toen ze op een vacature voor online marketeer stuitte bij de detacheerder/aanbieder van traineeships voor young professionals, besloot ze toch eens te gaan praten. En dat voelde meteen goed. “Ik dacht: dit is een wereld waar ik meer over wil leren en dit zijn mensen waar ik me vertrouwd bij voel.”

Wat is er zo leuk aan je werk als Projectcoördinator?

“Dat geen dag hetzelfde is. Dat er heel veel ruimte is voor ondernemerschap. Je krijgt hier heel veel verantwoordelijkheid en wordt vaak heel erg vrijgelaten. Dat klinkt enger dan het is. Want fouten maken mag hier, daar leer je alleen maar van. Dat straalt iedereen ook heel erg uit hier. Er wordt zo gepusht op vertrouwen, dat zelfs iemand als ik – die niet zo snel op de voorgrond zal treden – mij veilig genoeg voel om initiatieven te nemen en dingen naar me toe te trekken.”

Wat vind je het allerleukst aan Breinstein?

“Breinstein staat voor gezelligheid. Het is een superhecht team en de sfeer is ontzettend fijn, dat is echt heel bijzonder. Na mijn sollicitatieprocedure werd ik meteen uitgenodigd voor de kerstborrel, terwijl ik pas op 1 februari begon. Hoe leuk is dat? Onze kwartaalmeetings zijn ook altijd een hele happening. Er wordt een locatie afgehuurd en er wordt van alles georganiseerd, zoals een tafeltennistoernooi waar vrijwel iedereen aan meedoet. Omdat we verspreid over drie kantoren werken, spreek je niet iedereen dagelijks. Dan is het fijn om elkaar in een ontspannen setting te treffen om bij te kletsen, bijvoorbeeld tijdens een borrel of kwartaalmeeting. Voor young professionals zorgen we voor een goede start van het programma met een kick-off, maar ook tijdens trainingsdagen en de eindceremonie hebben ze een leuk moment met hun klasgenoten en interne medewerkers die bij het traineeship betrokken zijn. ”

Welke van de kernwaarden van Breinstein (ondernemerschap, groeimindset, verbinding en fun) past het beste bij jou als Projectcoördinator?

“Eigenlijk allemaal wel. En dat geldt niet alleen voor mij. Als je hier goed wilt aarden, moet je bij de cultuur passen. Iedereen die hier werkt, heeft ondernemerschap in zich en beschikt over een enorme drive. Dat zorgt ervoor dat we het vuur bij elkaar nog meer aanwakkeren. Ik krijg daar echt energie van. Niemand is er ook vies van om elkaar te helpen – ook zo fijn!

De groeimindset zie je terug omdat zowel de interne medewerkers als de young professionals en gedetacheerden continu de markt voor willen zijn. Er wordt altijd nagedacht over hoe dingen beter, sneller en slimmer kunnen. Verbinding vertaalt zich op de werkvloer naar dat we altijd meedenken met de klant, maar ook met onze young professionals. We gaan constant het gesprek met elkaar aan en proberen eilandvorming tegen te gaan. Het is belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Over fun heb ik denk ik al genoeg gezegd. Het is hier echt: work hard, play hard.”

Wat vind je de leukste arbeidsvoorwaarde?

“Uiteraard de vrije dag op je verjaardag. Maar we zijn hier ook heel erg bezig met vitaliteit, dat spreekt me ook aan. Ik vind ze hier super attent. Ben je verhuisd? Dan krijg je een bos bloemen. Met Sinterklaas kregen we allemaal een doos met chocola en pepernoten thuis. Misschien een kleine moeite, maar het plezier is groot.”

Zou je iedereen aanraden om bij Breinstein te komen werken?

“Zeker! Alhoewel… niet iedereen. Je moet wel stressbestendig zijn. We gaan hier van hot naar her. En je moet wel zelf initiatief tonen. Maar als je dat kunt, dan is het hier fantastisch! Vooral omdat je de mogelijkheid krijgt om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Iets wat erg belangrijk is in mijn leeftijdscategorie en zeker niet overal zo vanzelfsprekend is als hier.”

Hoe zie jij je toekomst bij Breinstein?

“Uitdagend. Ik ben net geswitcht naar de rol Projectcoördinator en ik denk dat die coördinerende rol mij op het lijf geschreven is: plannen en contacten onderhouden is echt mijn ding. Ik wil uiteindelijk de spin in het web worden binnen Breinstein. En daarna? Mogelijkheden genoeg hier.”

;