WAT BRENGEN DIGITALE INNOVATIES HET ONDERWIJS?

Digitale transformatie in het onderwijs gaat niet over een nacht ijs

Veel onderwijsinstellingen hebben een digitale sprong gemaakt doordat afstandsonderwijs door de langdurige sluiting van scholen vanwege de Covid-19-pandemie halsoverkop noodzakelijk werd.  Maar digitalisering is nog geen digitale transformatie. Er is pas sprake van een digitale transformatie wanneer de mogelijkheden van digitalisering worden ingezet om te innoveren. Bepalend voor het succes van digitale transformaties is het hebben van een duidelijke visie en een op die visie gebaseerde strategie en plan van aanpak. Onze Digital Natives helpen het onderwijs future-proof te maken.

Covid-19-lessen voor afstandsonderwijs
Hoe technologie het onderwijs verandert
Drie jaar verder: AVG op school
EU-actieplan voor transformatie onderwijs
Digitalisering vs Digitale Transformatie
Weerstand tegen verandering is uitdaging

De lessen van Covid-19 voor afstandsonderwijs

Toen het Kabinet in maart 2020 besloot alle scholen in Nederland te sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd digitaal afstandsonderwijs plots de nieuwe norm. Die omslag had een enorme impact op het onderwijs, de docenten, de leerlingen en hun ouders – in alle onderwijsinstellingen op alle niveaus – en met wisselend succes. Wat hebben we daarvan geleerd?

Meer informatie

EU-actieplan voor digitale transformatie onderwijs

Met het ‘Actieplan voor digitaal onderwijs (2021-2027)’ geeft de Europese Commissie haar visie op degelijk, inclusief en toegankelijk digitaal onderwijs. Het is een uitgebreide agenda voor de digitale transformatie van het Europese onderwijs in de komende jaren. Nederland scoort vergeleken met andere EU-lidstaten zeker niet slecht, maar hoe zorgen we dat we koploper worden en blijven? Werk aan de winkel!

Meer informatie

Nieuwsartikelen

Lees alle artikelen

Download brochure

Wil jij meer weten over wat er speelt binnen het thema digitale transformatie in het onderwijs en ben je benieuwd naar wat onze young professionals voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download onze whitepaper!

Ik ga akkoord met het Privacybeleid en mag gebeld of gemaild worden n.a.v. mijn aanvraag.

Young Professionals aan het woord

Lees meer ervaringen
Lees meer ervaringen
Onze opdrachtgevers

Werken voor topwerkgevers

Meer weten?

Wil je weten wat wij kunnen betekenen voor jouw onderwijsinstelling in de digitale transformatie? Onze young professionals helpen je graag om future-proof te worden! Je kunt ons altijd bellen (085 – 066 74 21), mailen ([email protected]) of klik op de knop hieronder en vul het formulier in.

Neem contact op