Waarom een traineeship?

Traineeships zijn erg gewild onder recent afgestudeerden. Ook ik heb na mijn studie bewust gekozen om mijn carrière te beginnen met een traineeship. Maar waarom een traineeship? Graag leg ik uit waarom ik deze keuze heb gemaakt.

Werken en leren tegelijk

Allereerst biedt een traineeship een unieke kans om in korte tijd expert te worden in je vakgebied. Je bent meteen werkzaam in een goede startersfunctie, waarbij je een mooi salaris verdient. Tegelijkertijd doe je veel kennis op via colleges, vaardigheidstrainingen en (online) cursussen. Wat je hierbij leert kun je meteen in de praktijk brengen bij je opdrachtgever. Hierdoor kan je carrière een echte kickstart krijgen!

Medetrainees

Verder zit je met je medetrainees in hetzelfde schuitje. Als je tegen een probleem aanloopt tijdens je werkzaamheden, kun je hierover sparren met andere trainees. En zo’n groepje van trainees brengt natuurlijk een hoop gezelligheid met zich mee. Zo is de eerste barbecue met ons groepje al gepland.

Diverse opdrachtgevers

Ook kun je tijdens een traineeship vaak verschillende projecten doen, soms zelfs voor verschillende organisaties. Zo bouw je snel een groot netwerk op. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om uit te vinden waar jouw kwaliteiten en interesses daadwerkelijk liggen. Ik zou bijvoorbeeld graag willen werken voor de overheid, maar misschien kom ik er tijdens het traineeship achter dat een commercieel bedrijf toch meer bij mij past. Je leert jezelf dus goed kennen als trainee.

Waarom een traineeship bij trainee.nl?

Waarom ik een traineeship ben gaan doen via trainee.nl? Na het afronden van de master Sociologie wilde ik organisaties graag verder helpen via statistische analyses en meer leren over big data. Het traineeship Data Science & Business Analytics dat via trainee.nl wordt aangeboden sloot hier perfect op aan.

Daarnaast had ik vanaf het eerste contact een goed gevoel bij trainee.nl. Het is een jong team met enthousiaste mensen, die erg betrokken zijn bij de trainees. Zo verwenden ze ons met heerlijk eten tijdens het kennismakingsweekend en er wordt regelmatig feedback gevraagd van de trainees. Ook is er een heel informele sfeer bij Trainee.nl. Naast het harde werken wordt er tijd vrijgemaakt voor een borrel of een potje tafeltennis.

Op dit moment ben ik nog maar net begonnen als trainee. Toch ben ik er zeker van dat het traineeship een uitstekende start van mijn loopbaan zal zijn!

Wil jij ook een toffe, leerzame carrièrestart? Bekijk hier de vacatures! En wist je trouwens dat trainee.nl niet alleen een traineeship Business Analytics & Data Science aanbiedt, maar ook een traineeship op het gebied van Security en Privacy?!

;