Veranderingen binnen Wmo & Jeugdzorg zijn uitdagend

Mathilde vindt veranderingen uitdagend

Mathilde is trainee bij Breinstein en voert een opdracht uit bij Gemeente de Bilt. Zij is hier functioneel beheerder van Jeugdzorg en Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Tijdens het traineeship leert en werkt zij. Zo kan ze haar kennis meteen toepassen in de praktijk. Elke week vlogt zij over haar traineeship Informatiemanagement. Mathilde vertelt over wat ze meemaakt tijdens haar project, wat ze leert en over haar ervaringen. Daarnaast deelt zij haar kennis en bevindingen. Deze keer over de uitdagende veranderingen binnen Wmo en Jeugdzorg.

Functioneel beheerder

Mathilde werkt als Breinstein trainee mee aan projecten binnen Gemeente de Bilt. Als functioneel beheerder van Jeugdzorg en Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) houdt zij zich bezig met het analyseren en implementeren van werkprocessen. Daarnaast maakt zij werkinstructies, traint ze de medewerkers en zet ze het digitale berichtenverkeer tussen de gemeente en zorgaanbieders op.

In haar vlogs vertelt ze over haar ervaringen met haar traineeship. Zo ontdekte zij dat de veranderingen binnen Wmo en Jeugdzorg erg uitdagend zijn. Het is een enorme uitdaging om de veranderingen binnen Jeugdzorg en Wmo goed door te voeren. Deze veranderingen vragen een flexibele houding van de medewerkers. Daarom is het voor Mathilde belangrijk om haar collega’s te informeren en te motiveren. Dit is immers de manier om een positief resultaat te bereiken. Benieuwd naar haar bevindingen? Bekijk haar vlog!

;