Mijn zoektocht naar een nieuwe baan!

Baan - Maxim

Eindelijk, het was zover en nu op zoek naar een baan! Ik liep de campus van de Erasmus Universiteit voor de laatste keer af, maar deze keer met een master bul. Een heel fijn gevoel, ik had mijn studie carrière met goed gevolg afgerond en ik was eindelijk klaar. Ik had de benodigde diploma’s en titels en kon nu op zoek naar een baan. Natuurlijk niet zomaar een baan, een baan waar ik écht voldoening uit kon halen. Dit bleek een stuk moeilijkere opgave dan ik in eerste instantie dacht en het duurde een stuk langer dan ik zelf had gewild. Ik wist namelijk dat ik de stap richting de IT branche wilde maken, maar dat gaat niet zomaar met een achtergrond in bestuurskunde.

Breinstein

Ik ging dus braaf door met zoeken tot ik via Google op de website van Breinstein terecht kwam. Op de website stond een vacature voor een traineeship Informatiemangement. Het beschreven aanbod zag er erg aantrekkelijk uit. Een uitdagend en leerzaam traineeship in combinatie met verschillende opdrachten binnen het werkveld. Daarbovenop werd aangegeven dat je ook nog veel contact hebt met andere trainee’s tijdens Brein&Muscle dagen. Dagen waarop je met je collega’s met professionals uit het werkveld aan de slag gaat met workshops of wicked problems. Dit vond ik erg aantrekkelijk klinken en besloot daarop maar eens te bellen naar Breinstein.

Sollicitatieprocedure

Dit was een kort gesprek, maar wel een gesprek waarin ik alles te weten kwam voordat ik een verdere sollicitatieprocedure overwoog. Tegelijkertijd kreeg ik hiermee voor het eerst een goede indruk van Breinstein en deze was zeker positief. Dusdanig positief dat ik daarna besloot te solliciteren op het aangeboden traineeship. Deze sollicitatieprocedure bestond uit een eerste kennismakingsgesprek via Skype en een tweede gesprek op het kantoor van Breinstein in Alkmaar. Deze beide gesprekken doorliep ik positief en kort daarna kreeg ik te horen dat ik in mei mocht gaan beginnen! Mijn zoektocht naar een écht leuke baan was eindelijk beëindigt.

IT en informatiemanagement

Ik kan zeggen dat ik mijn springplank richting de wereld van IT en informatiemanagement heb gevonden. Het traineeship kun je zien als een combinatie van proces-, verander- en informatiemanagement. Je zou een trainee kunnen zien als een soort van bruggenbouwer. Welteverstaan een brug tussen enerzijds de IT kant en anderzijds de gebruikers. Je hebt voor dit traineeship dus niet zozeer alle technische kennis al nodig, maar juist de softskills op communicatief gebied. Deze skills vergroot je tijdens het traineeship alleen maar en word je opgeleid door volwaardig ‘Informatiemanager’ die inzetbaar is op hele diverse opdrachten.

IT branche

Het stoffige en saaie imago dat beroepen in de IT branche al heel snel krijgen kan ik bij deze dan ook ontkrachten. In tegendeel zelfs, ik zou Breinstein omschrijven als een gezellige en jonge groep mensen met een doel voor ogen. De wil om het iedere dag een stukje beter te doen en daarmee ook elkaar zoveel mogelijk te helpen. Daardoor denk ik dat Breinstein de ideale kickstart is binnen de wereld van Informatiemanagement.

Denk je na het lezen van dit verhaal, dit is iets voor mij en dit wil ik ook? Dat kan! Kijk dan op www.breinstein.nl naar het traineeship informatiemanagement en wie weet ben jij binnenkort mijn collega!

;