Mijn werk als Fieldmanager

Sinds januari 2018 ben ik werkzaam voor trainee.nl in de rol als Fieldmanager. Hoe ziet een dag als Fieldmanager er nou uit? Ik zal jullie meenemen in een dag zoals deze eruit kan zien, geen dag is hetzelfde!

Mijn eerste afspraak

De dag begin ik niet op kantoor maar bij een koffiezaakje. Onze trainee is namelijk op gesprek geweest bij een opdrachtgever en gaat volgende week starten. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk dat we samen het contract doornemen en onze handtekeningen eronder zetten. Tot nu toe heeft de trainee alleen met onze recruiter en accountmanager gesproken, dus ik vertel meteen wat ik als fieldmanager voor hem kan betekenen. Hij is erg enthousiast en heeft zin om te starten. Goed begin van de dag!

Daarna rijd ik door naar de werkplek van een andere trainee. Deze is werkzaam bij een gemeente en houd zich op dit moment bezig met de AVG. Een hot item waarbij veel opdrachtgevers nog veel uitdagingen hebben liggen voor onze trainees. Deze trainee heb ik al eerder gesproken, we gaan verder waar we vorige keer gebleven zijn. We bespreken de voortgang en de punten waar hij tegenaan loopt qua persoonlijke ontwikkeling. Samen komen we tot mooie ideeën en kan hij met deze ideeën en tips weer goed uit de voeten. Ik maak aan het einde van het gesprek een vervolgafspraak voor over 8 weken.

Lunchtijd!

Na dit gesprek is het inmiddels lunchtijd. Omdat ik niet op kantoor ben zoek ik een zaakje op om even een broodje te eten. Voor de middag staan er nog twee gesprekken gepland staan. In de tussentijd beantwoord ik mijn mail en bel ik nog even met een trainee die met een vraag zit.

Ik rijd door naar mijn volgende afspraak. Deze trainee houdt zich bezig met Data Science. Een onderdeel waar ook veel uitdaging in ligt. Onze trainee gaat aan de slag met het maken van voorspellende modellen en het vertalen naar visualisatie. Juist met dit laatste onderdeel kan zij de afdelingen binnen de organisatie meekrijgen om de gegevens op de juiste wijze in te vullen. Op deze manier blijft de data zuiver en kan de organisatie goed inspelen op de behoefte. Ook met deze trainee kom ik tot een mooi gesprek. Zij zit goed op haar plek, heeft de juiste uitdaging. Samen maken we concrete afspraken waar zij zich de komende weken mee bezig gaat houden qua persoonlijke ontwikkeling. Ik ben benieuwd waar zij over 8 weken staat!

Kennismakingsgesprek

Tot slot heb ik een kennismakingsgesprek met een trainee welke sinds een aantal weken aan de slag is. Het is haar eerste kennismaking met het bedrijfsleven en vanuit de organisatie wordt er veel van haar verwacht. Ik merk dat ze nog zoekende is naar haar rol binnen de afdeling en wat er van haar verwacht kan en mag worden. We komen tijdens het gesprek steeds meer tot de punten waar zij tegen aan loopt, wat haar verwachting is en wat de verwachting van de opdrachtgever is. Ik geef haar meer inzichten en zij krijgt gedurende het gesprek steeds meer zicht op haar rol en waar ze naar toe zou willen werken. Een mooi proces waar ik de komende weken/maanden met haar aan ga werken!

Daarna is het tijd om de auto in te stappen en naar huis te gaan. Tijdens de autorit bel ik nog met een trainee om haar eerste week bij de nieuwe opdrachtgever te bespreken en een afspraak in te plannen.

;