Junior vacatures

Het is zover, je hebt eindelijk je diploma in the pocket en je gaat solliciteren! Na een 3e afwijzing op rij begin je het nu wel zat te raken. Tegenwoordig vragen werkgevers minimaal 3 jaar werkervaring voor de functie die jij voor ogen had na je studie. Hoe kom je nou echt aan een baan als je net uit de studiebanken komt? Om teleurstellingen te voorkomen moet je weten waar je kansen op de arbeidsmarkt liggen. Ga daarom als net afgestudeerde op zoek naar junior vacatures en maak een vliegende start op de arbeidsmarkt!

Wat houdt een junior vacature in?

In een junior vacature spreekt men vaak over een zogeheten startersfunctie. Ook worden de termen ‘assistent’ of ’trainee’ hiervoor gebruikt. Het gaat om iemand die veel kennis heeft opgedaan, maar dit nog te weinig heeft kunnen toepassen in de praktijk. In een junior vacature ligt de focus vaak op wat kleinere projecten, persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van een netwerk.

Voor wie is een junior vacature bedoeld?

Een junior vacature is over het algemeen bedoeld voor iemand met 0 tot 3 jaar werkervaring in een bepaalde sector. Dit heeft niets te maken met de leeftijd, want het gaat uiteindelijk om de hoeveelheid ervaring. Zo kan je bijvoorbeeld op je 28e jaar een senior functie krijgen, omdat jij jezelf d.m.v. kennis en ervaring omhooggewerkt hebt. Ook kan je op je 35e jaar juist een stapje terug doen, doordat jij je wilt omscholen in een volledig nieuwe sector. Hierdoor ga je jezelf weer helemaal opnieuw ontwikkelen en daarvoor wordt de nodige begeleiding vereist. Uiteindelijk wil je doorgroeien naar een medior of senior functie en dat houdt in dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Focus je daarom altijd op mogelijke opleidingen of cursussen waarmee jij jezelf kan specialiseren in bepaald vakgebied.

Breinstein en trainee.nl staan klaar om jou te helpen!

Wij begrijpen als geen ander dat het lastig is om te solliciteren in een arbeidsmarkt met hoge eisen. Ons team staat daarom klaar om je cv te updaten en je klaar te stomen voor misschien wel je eerste sollicitatiegesprek ooit! Als trainee word je opgeleid tot junior specialist op het gebied van informatiemanagement, data analytics of cyber security. Na afloop van de opleiding ben jij een volwaardig gesprekspartner in het vakgebied, sla je de brug tussen de theorie en de praktijk en ben je in staat zelfstandig aan de slag te gaan. Onze traineeships bieden een combinatie van persoonlijke- en kennisontwikkeling, bestaande uit onder andere hardskills en softskills. Deze opleidingsdagen worden gegeven door hoogleraren of professionals uit het werkveld.

Heb jij onze junior vacatures al bekeken? En wil jij je specialiseren in een bepaald vakgebied? Neem dan een kijkje op onze website en start als junior bij Breinstein of trainee.nl!

Alle vacatures

;