Het leven van een recruiter

Hi! Je staat op het punt om te beginnen aan het lezen van een blog over een dag uit het leven van een Recruiter Security & Privacy, mijn leven dus. Super leuk dat je meer wil weten over mijn vak. Want ook al wordt het niet door iedereen zo gezien, dit is écht een ambacht;-).

Mijn werk als recruiter

Mijn naam is Sharifa Dijkman en in juni werk ik twee jaar bij trainee.nl. Het maken van de ideale match tussen talent en de opdrachtgever is iets waar ik blij van word. Hoe leuk is het als je iemand mag feliciteren met een nieuwe baan? En als diegene na 2 jaar het traineeship afrond en een super mooie ervaring heeft opgedaan?

Ben je er klaar voor? Mooi! Dan ga ik je nu echt vertellen hoe mijn dagen hier voorbij vliegen.

8:30 uur

Ik ben altijd lekker op tijd op kantoor, zodat ik lekker rustig wakker kan worden achter mijn pc. Even doornemen wat zich de afgelopen avond heeft afgespeeld op Linkedin met een kop thee.

9:00 uur

Dagstart, iedere ochtend hebben we met de recruiters van alle vestigingen telefonisch een dagstart en stellen we de doelen van de dag of week.

9:30 uur

Vandaag begint mijn ochtend met een Skypegesprek met een nieuwe kandidaat met een Master Crisis & Security Management en een scriptie heeft geschreven over Social Engineering (als je deze term niet kent, Google hem dan vooral, want er gaat een wereld voor je open). Ik ben erg enthousiast dus loop iets uit met mijn gesprek, maar de kandidaat is overtuigd en wil graag langskomen. Het 1e succes van de dag! Ik plan gelijk voor het eind van de week een sollicitatiegesprek in en vertel haar over de vervolgprocedure.

11:00 uur

Nog een uurtje voor de lunch, dus ik kan nog mooi even naar nieuwe kandidaten searchen met de Linkedin recruitersheet.

12:00 uur

Vandaag snel een banaan naar binnen en door naar de sportschool. We gaan met interne collega’s en trainees meedoen aan de Dam tot Damloop in september, dus er moeten weer wat kilometers gemaakt worden. En ja, dat kan bij ons (twee keer per week) onder werktijd! Hoe fijn is dat?!

13:45 uur

Met een blos nog op de wangen en een salade voor me, bespreek ik nog even met Accountmanager Mark het profiel van de kandidaat die om 14:00 uur komt voor een sollicitatiegesprek. Vooraf heeft hij ook nog een Picompany persoonlijkheidstest gemaakt die ik even kort bekijk om te kijken of dit overeenkomt met mijn eerste indruk van het Skypegesprek.

15:30 uur

Na het gesprek bespreek ik direct met Mark wat hij van de kandidaat vond. Hij is enthousiast en we besluiten dat ik de referenten ga bellen om te kijken of ons enthousiasme gegrond is. Dit doe ik morgen want ik moet ook nog iemand voorbereiden zo meteen.

15:45 uur

Ik heb een sollicitatietraining met een trainee die momenteel nog een opdracht doet bij een bank, maar aan heeft gegeven ook nog een keer binnen te willen kijken in de Gemeentelijke sector. Ze zit al wat verder in het traject dus is gewend aan de sollicitatietraining en kan goed haar motivatie voor de switch onderbouwen.

16:15 uur

Fieldmanager Natasja zit in de auto, ze heeft net getekend met een nieuwe trainee die we hebben aangenomen. Dit is de zevende kandidaat voor de klas, dus we gaan lekker!

16:20 uur

Op mijn to-do-list van vandaag stond ook nog het minst leuke van mijn werk: het afbellen van twee kandidaten die ik voor het weekend heb gesproken. Helaas had de één toch te weinig ervaring naar onze mening en de andere kandidaat heeft ons niet laten zien dat hij beschikt over voldoende overtuigingskracht. We willen alleen de echte toppers in de klas, dus dit hoort er helaas ook bij.

Wil jij ook recruiter worden?

Nu vraag jij je als lezer vast af waarom ik je meer wilde vertellen over mijn werk? Nou ten eerste omdat ik het leuk vind om te laten zien dat dit echt een vak is, zeker in de huidige arbeidsmarkt. Maar ten tweede, en dat is misschien wel de leukste reden: we zoeken nog nieuwe collega’s! Dus ben jij nou net zo enthousiast geworden over mijn werk als dat ik zelf ben? Dan hoor ik of Anita (Corporate Recruiter) het graag!

;