‘Doen waar je gelukkig van wordt’ – Nikki | Corporate Recruiter

Deze gedachte ging een jaar geleden door mijn hoofd. Intussen was ik alweer twee jaar werkzaam in de arbeidsbemiddeling. Een 360 graden rol, waarin ik mijn eerste carrière stappen heb mogen zetten. Na twee jaar wist ik het: recruitment is een vak waar ik gelukkig van word en waar ik mijn energie uithaal. Echter, zag ik dit niet voor mij in een 360 graden rol. Ik wilde mij in een bepaalde richting gaan specialiseren. Dat dit binnen recruitment zou zijn was ik van overtuigd, maar in welke vorm was voor mij nog een zoektocht.

Focus op groei, ontwikkeling en plezier

Precies op dat moment was corporate recruiter Anita Spil daar met een ontzettend leuk en persoonlijk LinkedIn bericht. Zij was op zoek naar een naaste collega op Corporate Recruitment, gezien het feit dat Breinstein & Trainee.nl een flinke groei aan het doormaken waren. Naast het hoofdkantoor in Alkmaar waren ook het kantoor Rotterdam en Utrecht een feit geworden en dit zorgde voor een leuke uitdaging op het gebied van interne aannames.

Na een aantal leuke gesprekken op ons hoofdkantoor kwam ik erachter dat de rol van Corporate Recruiter bij Breinstein & Trainee.nl exact was wat ik zocht. Waarom? Een jonge, dynamische organisatie waar de focust ligt op groei, ontwikkeling en plezier. In deze rol lag de focus op het aannemen van intern personeel voor onze drie vestigingen én op het continu verbeteren van het recruitmentproces. Waar ik gewend was om voor tien tot 15 klanten tegelijk te werken, kon ik mij nu expert maken op het gebied van interne aannames voor een organisatie waar ik zelf ook voor werk. Hoe tof is dat!

Matchen op DNA

De belangrijkste leercurve die ik hier voor mijzelf uit heb gehaald: matchen op DNA. Mijn collega’s binnen Breinstein & Trainee.nl kenmerken zich allemaal door hun klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en ondernemerschap. Dit DNA is essentieel om succesvol te zijn binnen onze organisaties. Om dit te achterhalen heb ik geleerd om dieper in te gaan op de persoon. Dit door continue je gesprekstechnieken aan te passen, maar ook door persoonlijkheidssassesments af te nemen en te bespreken met mijn kandidaten.

Breinstein & Trainee.nl zijn organisaties waarvan ik kan benoemen dat ik hier pas. De ruimte om jezelf continu te ontwikkelen, mee te denken op diverse vlakken en nieuwe ideeën te pitchen en direct toe te passen. Korte lijntjes en een stuk vertrouwen hebben hier een belangrijke bijdrage in geleverd.

Met plezier naar mijn werk

Als ik nu terugkijk op het afgelopen jaar, mag ik trots zijn. Zowel op mijzelf, als mijn team als de gehele organisatie. Helemaal in deze tijd weten wij met elkaar het onderste uit de kan te halen. Dat is toch prachtig? De overstap kwam voor mij op het juiste moment. De leercurve gaat nog elke dag in een stijgende lijn omhoog. Dit in combinatie met een geweldig team, maakt het dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

;