‘De perfecte combinatie tussen werken en leren’

Na mijn opleiding Integrale Veiligheidskunde stond ik te popelen om aan het werk te gaan bij Trainee.nl. De combinatie tussen werken en leren sprak mij erg aan. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in zowel privacy als security, dus het traineeship Cyber Security was voor mij een schot in de roos.

Amerikaanse wetgeving ‘ Sarbanes-Oxley

Mijn eerste opdracht vervulde ik bij een IT-bedrijf in Eindhoven. Dit bedrijf is een dochteronderneming van een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf. Zodoende moet dit bedrijf voldoen aan de Amerikaanse wetgeving ‘Sarbanes-Oxley’ (SOx). Deze wetgeving is in 2002 ontstaan nadat er in Amerika grote schandalen hebben plaatsgevonden. Na deze schandalen werd de noodzaak duidelijk om een wetgeving te maken voor deugdelijk ondernemingsbestuur.

Tijdens deze periode werd ik verantwoordelijk gemaakt voor de uitvoer van de werkzaamheden omtrent deze Amerikaanse wetgeving. De Information Security Officer heeft mij uitgelegd wat er allemaal moest gebeuren om aan deze wetgeving te voldoen. Ik had, zoals vele van jullie waarschijnlijk, nog nooit van deze wetgeving gehoord. Daarom liep ik tijdens de eerste periode van mijn traineeship ook tegen verschillende zaken aan. Echter juist omdat je een trainee bent word je goed bijgestaan door je leidinggevende en krijg je alle ruimte om vragen te stellen en om te discussiëren over onduidelijkheden.

Een betere start voor mijn carrière had ik mezelf niet kunnen wensen. De directe hulp vanuit Trainee.nl en de ruimte die je krijgt bij de opdracht waar je wordt geplaatst zorgt ervoor dat je veel kan leren.

Het traineeship Cyber Security helpt je om snel wegwijs te worden in de lastige wereld van privacy en security.

;