Mijn eerste vlucht bij Breinstein

ervaring-trainee-trianee.nl

Benieuwd naar mijn ervaring als young professional? Mijn naam is Jelmer en sinds december 2016 ben ik werkzaam bij Transavia als Junior Data Scientist! Ik ben onderdeel van het Data Science team binnen Transavia, wij houden ons bezig met het analyseren van bijvoorbeeld vluchtgegevens en passagiersdata. Naast het analyseren van data en testen van hypotheses maken wij ook voorspellende modellen waarbij bekende machine learning technieken worden gebruikt.

Vanaf dit moment wist ik het

In september 2016 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam waar ik de opleiding Information Sciences heb gevolgd. Toen ik begon met deze studie wist ik nog niet welke weg ik in wilde slaan. Exacte wetenschap heeft mij altijd erg aangesprokenen en door mijn vooropleiding als werktuigbouwkundige ben ik wiskundig altijd sterk geweest. Gedurende het voorbereidend jaar op de VU heb ik een grote passie ontwikkeld voor Data Science. Vanaf dit moment wist ik welke richting ik op wilde gaan.

ervaring-trainee-data-science

Doordat het schakeljaar mij goed afging heb ik ervoor gekozen om naast mijn master in Information Sciences nog een Data Science track te volgen uit de master Artificial Intelligence, dit vond ik eigenlijk nog leuker dan mijn hoofdstudie. Naast mijn studie ben ik altijd bezig geweest met het volgen van cursussen en het leren van nieuwe technieken op het gebied van Data Science. Vanwege mijn interesse in Data Science ben ik afgestudeerd op een combinatie van business analytics, data mining, predictive modeling en natural language processing. Dit is was een zeer uitdagende opdracht, maar is tot een goed einde gebracht met als eindcijfer een 9.0!

Mijn ervaring met Breinstein

Eenmaal afgestudeerd werd er genoeg werk aangeboden, maar wat maakt een baan nou leuk? Ik ben zelf altijd erg geïnteresseerd geweest in Schiphol en de dynamiek in deze omgeving. Vanuit ervaring wist ik dat ik een groot bedrijf prettiger vind dan een klein bedrijf. Breinstein heeft mij benaderd over een positie bij Transavia, dit klonk mij als muziek in de oren! Twee dagen later zat ik om tafel met Transavia en Breinstein.

Enkele leuke gesprekken volgde bij Transavia evenals een meeloopdag. Doordat Transavia in een reorganisatie zat, duurde het nog tot december tot ik daadwerkelijk aan het werk kon. Dit gaf mij de gelegenheid om nog een tijdje door Mexico te reizen. Inmiddels werk ik bijna vier maanden met plezier bij Transavia!

Ben jij geïnteresseerd in een traineeship Big Data om als young professional Big Data aan de slag te gaan? Kijk dan naar het traineeship Business Analytics & Data Science!

;