Afgestudeerd en wat nu?

Aan het begin van je studie lijkt afstuderen nog eindeloos ver weg. Maar intussen komt het akelig dichtbij. Of je bent al afgestudeerd. Dan heb je de vraag: ‘Afgestudeerd en wat ga je nu doen?’ vast al eens gehoord. Misschien wel vaker dan je lief is.

Mogelijkheden, die zijn er genoeg. Je kunt natuurlijk direct aan de slag gaan: tijd om je kennis in de praktijk te brengen en starten met je eerste baan. Of je kiest ervoor om eerst te gaan reizen: letterlijk en figuurlijk je horizon verbreden. Of wat dacht je van vrijwilligerswerk, een stage- of een werkervaringsplek? En heb je weleens gedacht aan een traineeship?

Keuze te over dus! Maar welke keuze past nu echt bij jou? In deze blog lichten we enkele goede opties toe voor na je afstuderen.

Afgestudeerd en diploma op zak, direct aan de bak?

Aan je het begin van je studie zag je het helemaal voor je en je had je loopbaan tot in de puntjes uitgedacht. Je bent klaar en het is het tijd om je eigen geld te verdienen. Maar nu ziet alles er toch een beetje anders uit, want hoe kom je nu aan die droombaan?

Bij Breinstein zijn wij er om je dat duwtje in de rug te geven. Onder andere met onze traineeships helpen we pas afgestudeerden hun weg te vinden op de arbeidsmarkt. Hiervoor hebben we verschillende traineeships ontwikkeld. Met een traineeship van Breinstein heb je die felbegeerde werkervaring in the pocket en dat terwijl je meteen een betaalde baan hebt!

Nu al nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie.

Doorleren na afstuderen

‘Een leven lang leren’ is een bekende uitspraak, die niet alleen lekker bekt, maar ook de realiteit is. Want om bij te blijven in onze snel veranderende samenleving is het verstandig om je te blijven ontwikkelen. Daarom is doorleren nadat je afgestudeerd bent een slimme keuze.

Maar welke mogelijkheden zijn er?

(Post-)master of PHD na je afstuderen

Wil je je kennis verdiepen, verbreden of misschien wel een heel andere richting op? Dan is het halen van je master een goed idee. Zo stel je de stap naar het werkende leven nog even uit, terwijl je je kennis en vaardigheden verder bijschaaft. Heb je al een masterdiploma op zak en ben je geïnteresseerd in het wetenschappelijke veld van jouw studierichting? Dan is een promotieplek, een PHD een goede keuze. Maar… houd er wel rekening mee dat deze plekken vaak schaars zijn en dat je geen studiefinanciering meer krijgt.

Werken en leren: Traineeship Breinstein

We noemden het eerder al even, maar Breinstein is gespecialiseerd in het vullen van het gat tussen studeren en werken. Met een traineeship Informatiemanagement, Data Analytics of Cyber Security maak je moeiteloos de vertaalslag tussen theoretische kennis en de toepassing in de praktijk. Je start meteen bij een opdrachtgever die het best matcht bij jouw vooropleiding en wensen. Je hebt vanaf dag één een vast contract, je betaalt geen (!) studiekosten, maar je ontvangt wel een salaris. Dat is nu echt een flitsende start. 

Tweejarig traineeship informatiemanagement

1. Informatiemanagement & Design Thinking van Anna Snel aan de VUCA Academy In vier inhoudelijke onderdelen leg je een stevige basis voor Informatiemanagement. Hierna weet jij zelfs de meest complexe informatievraagstukken creatief te benaderen.

2. Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde bij de Radboud Universiteit

Met dit deel van de traineeship leer je alles over Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde. Op de werkvloer breng je de geleerde theorie meteen in de praktijk. Je sluit dit onderdeel af met een erkend certificaat op post-master niveau.

Tweejarig traineeship Data Analytics

Ben jij een digitaal talent, afgestudeerd, en wil je je verder ontwikkelen tot BI-specialist, data-analist of data-scientist? Dan is ons traineeship Data Analytics perfect voor jou. Tijdens een betaalde opdracht van jouw keuze help je organisaties beter, slimmer en sneller te werken.

Natuurlijk werk je ook aan je technologische skills. Het theoretische deel bestaat onder andere uit klassieke Business Analytics met aandacht voor Relationele Databases en SQL en het verkrijgen, analyseren en visualiseren van grote hoeveelheden data. Dit deel sluiten we af met de module Correlatie en Causatie.

In het tweede deel van het programma ga je dieper in op Artificial Intelligence en Machine Learning. Competitief ingesteld? Mooi zo! Want dit onderdeel sluiten we af met een grande finale waarin twee teams van young professionals het tegen elkaar opnemen…

Tweejarige traineeship Cyber Security

In de huidige digitale samenleving met volop cybercrime kunnen we niet meer zonder cyber security specialisten. Ben jij een digitaal talent en wil je organisaties helpen om zich te wapenen tegen onder meer DDos-aanvallen, ransomware en virussen? Kies dan voor het traineeship Cyber Security.

Hierin volg je naast je betaalde baan twee jaar lang een speciaal voor Breinstein ontwikkeld opleidingsprogramma. Een van de opleiders is de Antwerp Management School (AMS). Tijdens een opleidingsdag zoom je in op de belangrijkste technologieën, trends en ontwikkelingen. En je volgt onder andere modules in Ethical Hacking en kiest voor een van deze internationaal erkende certificaten in CISM, CISA of CRISC

Focus op je persoonlijke ontwikkeling met Breinsteins Persoonlijke Ontwikkelprogramma

Naast een theoretisch deel behorende bij Informatiemanagement, Data Analytics of Cyber Security krijgen onze trainees een flinke voorsprong met ons Persoonlijke Ontwikkelprogramma. Tijdens dit programma geven we je de kans om het maximale uit jezelf te halen op persoonlijk vlak.

Het ontwikkelen van je ‘soft skills’ is zeker niet voor watjes!

Je gaat aan de slag met thema’s als ‘je persoonlijke leidersschapsstijl’, ‘omgaan met weerstand’ en ‘communicatieve vaardigheden’. Een field coach op locatie begeleidt je hier vakkundig bij.

Projectmanagement-methodieken: Lean, Agile, Scrum, ITIL en BISL

De bekende projectmanagementen-methodes als Lean, Agile, Scrum, ITIL en BISL mogen niet ontbreken in de ‘trukendoos’ van een young professional. Met deze management-tools leer je beter, slimmer en sneller leert werken. Skills waar je je hele carrière plezier van zult hebben.

Benieuwd welke Traineeship het beste bij je past?

Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. We gaan graag met jou als (bijna) afgestudeerde in gesprek om te kijken welk vervolgtraject het beste bij jou past op weg naar jouw droombaan.

;