Interview met Accountmanager Ira Georgelos: ‘Hier solliciteren voelde als thuiskomen’

Accountmanager Ira Georgelos werkt alweer zes jaar bij Breinstein. Zij voelde zich vanaf het eerste moment thuis bij haar werkgever. “De sfeer is heel prettig en informeel. Er wordt fijn samengewerkt en zelfs bij sales is er geen apenrots – wat atypisch is. Men gunt elkaar hier echt iets, en die mentaliteit past goed bij mij.”

Ira (31) studeerde Spaanse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van haar bachelor- en masterdiploma wilde zij graag ontdekken wat er nog meer mogelijk was naast de geijkte weg: aan de slag gaan als vertaler of docent. Haar vader, die Grieks is en haar tweetalig heeft opgevoed, had overigens liever gezien dat zij Grieks ging studeren. Maar Ira deed wat vrijwel iedere puber doet: ouderlijk advies in de wind slaan en haar eigen plan trekken. Achteraf had ze wel eens spijt van jaar keuze. Inmiddels heeft ze zelf twee zoontjes (nu 3 en 1 jaar oud) en kan ze er smakelijk om lachen.

Hoe ben je met Breinstein in aanraking gekomen?
“Ik stuitte op een vacature en de zin ‘Ben jij een matchmaker?’ sprak mij meteen aan. Ik kende de organisatie nog niet, maar besloot toch te solliciteren. Het eerste gesprek voelde als thuiskomen. De sfeer is hier heel prettig en informeel en er werken ontzettend fijne mensen. Ik had meteen door dat mijn DNA goed matchte met het DNA van Breinstein.”

Waarom ben jij eerst als recruiter aan de slag gegaan en pas later geswitcht naar accountmanagement?
“Omdat ik nog geen sales-ervaring had, maar Breinstein mij op termijn wel aan de slag zag gaan als accountmanager, ben ik begonnen als recruiter. Zo kon ik de detacheringswereld, de organisatie, de doelgroep en het vakgebied informatiemanagement beter leren kennen. Tegelijkertijd ben ik Sales- & Accountmanagement-trainingen gaan volgen bij Professional Capital. Na ongeveer een half jaar mocht ik al aan de slag als accountmanager Informatiemanagement.”

Welke van de vier kernwaarden van Breinstein is het meest op jouw lijf geschreven: fun, ondernemerschap, groeimindset of verbinding?
“Ze matchen alle vier goed met mijn karakter. Maar als ik per se moet kiezen is dat verbinding. Ik vorm de schakel tussen de young professionals en de opdrachtgevers, maar ook met de recruiters en field coaches binnen het vakgebied Informatiemanagement werk ik nauw samen. Ik ben altijd op zoek naar de persoon achter iemand. Heeft er iemand in mijn team een rotdag? Grote kans dat ik een lekker taartje bak. Naast die sociale en gezellige kant heb ik trouwens ook een chaotische kant – ze noemen mij hier niet voor niets wervelwind, haha.”

Wat is er zo leuk aan Breinstein?
“Toch wel de mensen. Het is een ontzettend leuk team dat hard werkt maar ook hard lacht. Bij sales-afdelingen is het vaak zo dat het ‘ieder voor zich is’ en dat is hier totaal niet het geval. We zijn geen concurrenten van elkaar en werken samen aan één gemeenschappelijk doel. Wij gunnen elkaar hier echt dingen en dat werkt heel prettig.”

Wat vind je zo leuk aan de functie van accountmanager?
“Dat het werk zo afwisselend is. De ene dag zit je op kantoor in meetings met je collega’s en werk je je administratie bij, de andere dag ga je lekker op pad naar verschillende klanten. Ik ben verantwoordelijk voor het opbouwen en beheren van klantrelaties op diverse niveaus. Ik maak de vertaalslag tussen behoefte en passende oplossingen op het gebied van informatiemanagement. Samen met de recruiter ben ik verantwoordelijk voor de invulling van openstaande vacatures en het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. Zo voer ik intakegesprekken, geef ik sollicitatietraining en hou ik mij bezig met competentiemanagement en projectbegeleiding. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor klanten voor de regio Noord-Holland. De combinatie van klanten én young professionals helpen hun professionele doelen te behalen en te realiseren maakt het extra interessant.”

Wat is de belangrijkste toegevoegde waarde van young professionals voor jouw opdrachtgevers?
“Ons digitaal talent komt net van school. Zij durven nog alles te zeggen en zijn niet bang om vragen te stellen. Die frisse blik zorgt ervoor dat mensen binnen organisaties in beweging worden gezet.”

Wat vind je de prettigste arbeidsvoorwaarde bij Breinstein?
“Ik moet zeggen dat ik dat sporten onder werktijd wel echt een uitkomst vind als moeder van twee jonge kinderen. Het is heerlijk dat je dat als je uit je werk komt al van je ‘to do’-lijstje kunt schrappen. Wij hebben hier sowieso een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. Maar het allerbelangrijkste in een baan vind ik een fijne sfeer in combinatie met vrijheid. Dat laatst krijg ik hier heel veel. Ik kan zelf bepalen hoe ik mijn werk doe en hoe ik mijn werkweek indeel.”

Aan wie zou je werken bij Breinstein aanraden?
“Mensen die van hard werken én lachen houden. Je moet wel tegen feedback kunnen, want wij zijn hier nogal recht voor zijn raap. En je moet jezelf hier laten horen en niet gaan afwachten in een hoekje. Wij proberen hier constant nieuwe dingen uit en passen de plannen onderweg vaak aan. Dus je moet wel het type ‘gaan met die banaan’ zijn en niet te veel van vastomlijnde plannen en structuur houden.”

Hoe zie jij de toekomst?
“Mijn leven is best hectisch met twee jonge kinderen, dus ik ben nu niet heel erg bezig met de volgende carrièremove. Maar ik heb het hier heel erg naar mijn zin en zou mij graag wel verder willen ontwikkelen binnen Breinstein. Liefst op commercieel vlak.”

;