Interview met Yayla Ilksoy – Data Analytics

“Ik sta als young professional altijd open voor vernieuwingen en ik handel nog niet volgens vaste patronen. Samen met een aantal nieuwe collega’s probeer ik hier dingen in beweging te krijgen en werkmethodes efficiënter te maken. Ik hoor vaak terug dat ik innovatieve ideeën heb en nieuwe methodes en tools snel oppik.”

Welke werkzaamheden voer je uit bij jouw opdrachtgever?

“Ik ben voornamelijk bezig met het maken van dashboards. Dit doe ik in Power BI en Tableau. Ook ben ik sinds kort bezig met het maken van kaarten in ArcGIS.”

Wat zijn recente ontwikkelingen binnen de sector waarin jij werkzaam bent?

“Ze willen binnen BPD graag meer data-gedreven werken. Daarom worden er steeds meer dashboards gemaakt die breder binnen het bedrijf beschikbaar zullen zijn. Hier geven we vervolgens ook sessies voor, zodat onze collega’s de dashboards goed begrijpen en ze ook op de juiste manier gaan gebruiken. Verder willen ze binnen mijn team een aantal zaken automatiseren. Samen met een collega ben ik aan het nadenken hoe we dit het beste kunnen aanpakken.”

Wat is de toegevoegde waarde van jou als young professional binnen de organisatie waar je werkzaam bent?

“Ik sta open voor vernieuwingen. Er zijn een aantal collega’s die hier al lang werken en het wel prima vinden hoe het nu is. Maar samen met een aantal nieuwe collega’s proberen wij ervoor te zorgen dat de werkmethodes efficiënter worden. Hierin kan ik goed ondersteunen door middel van innovatieve ideeën, maar ook doordat ik mij nieuwe software en nieuwe methodes snel eigen maak.”