Interview met Bryan Schaap – Informatiemanagement

“Na mijn hbo-opleiding Logistics Engineering haalde ik het schakelprogramma niet van de pre-master Supply Chain Management. Ik wilde werken en leren graag combineren en ben begonnen aan dit traineeship. Ik heb ontzettend veel geleerd en hele gave opdrachten gedaan. Inmiddels ben ik via Breinstein werkzaam als young professional en ben ik lid van de Raad van Inspiratie.”

Welke werkzaamheden voer je uit bij jouw opdrachtgever?

“Ik ben projectleider en houd mij hoofdzakelijk bezig met vernieuwing van verschillende applicaties. Daarnaast help ik mee met het vormgeven van informatiemanagement binnen de organisatie.”

Wat zijn belangrijke, recente ontwikkelingen binnen de sector waarin jij werkzaam bent?

“Iedereen werkt thuis sinds Corona, we kijken hoe we iedereen zo goed mogelijk op afstand kunnen laten samenwerken. Daarnaast willen ze binnen mijn organisatie informatiemanagement serieus op de kaart willen gaan zetten.”

Wat is de toegevoegde waarde van jou inzet als young professional binnen de organisatie waar je werkzaam bent?

“Ik ben jong en kan mensen out of the box leren denken. De grootste toegevoegde waarde die ik kan leveren, is zaken vanaf de buitenkant bekijken en dan kritisch blijven naar waarom bepaalde zaken worden uitgevoerd zoals ze nu lopen binnen de organisatie.”

Waarom heb je gekozen voor het traineeship van Breinstein?

“Na het behalen van mijn hbo-opleiding Logistics Engineering in juni 2018 ben ik begonnen met de pre-master Supply Chain Management. Helaas heb ik het schakelprogramma niet behaald en werd mijn studententijd abrupt beëindigd. Na een kort moment van balen wilde ik werk en leren graag combineren en ben ik begonnen met een traineeship Informatie- en Verandermanagement. Inmiddels is het traineeship afgerond en mag ik mijzelf Young Professional noemen.”