Interview Aart Nap – CBRE

‘Ik word opgevolgd door een oud-Breinsteiner’– Aart Nap (Head of Products bij CBRE)

Aart Nap is Head of Products bij vastgoedadviseur CBRE en heeft al verschillende young professionals van Breinstein begeleid, ook bij zijn vorige opdrachtgever. Dat hij keer op keer uitkomt bij Breinstein komt door de mensen die zij leveren. “Het zijn jonge, enthousiaste mensen, die bewust hebben gekozen voor het vakgebied en zichzelf willen blijven ontwikkelen. Belangrijk is ook dat ze uitblinken in soft skills.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Breinstein?
“Bij mijn vorige opdrachtgever WML in Limburg had ik een collega die Breinstein kende en mij tipte, toen ik op zoek was naar nieuw talent. Ik heb contact met ze gezocht en het klikte. Ze hebben me aan uitstekende jonge business analisten geholpen. Bij CBRE, waar ik het Digital & Tech Products Team leidt (Implementatie en Beheer van Applicaties) heb ik ook al diverse young professionals van Breinstein in kunnen zetten. Ik geloof dat ik direct of indirect al een stuk of acht trainees heb begeleid.” 

Hoe komt het dat je keer op keer bij Breinstein uitkomt?
“Eerlijk gezegd leveren ze gewoon goede mensen. Punt. Daar draait het toch om in dit vak. Het zijn talenten die aan het begin staan van hun carrière en zichzelf razendsnel ontwikkelen. Die inhoudelijke skills komen wel, het gaat er mij vooral om dat ze hart hebben voor het vakgebied informatiemanagement en dat hun soft skills goed ontwikkeld zijn. Ze moeten van nature en proactief het gesprek willen aangaan met collega’s op de werkvloer op dusdanige wijze dat deze collega’s ons team ook zelf gaan opzoeken. Daarnaast moeten ze voor een groep kunnen staan en zelfstandig kunnen werken. Dat kunnen ze stuk voor stuk, dus ergens doet Breinstein iets goed, haha.”

Heb je ook al wel eens young professionals van Breinstein een baan aangeboden bij CBRE?
“Al meerdere keren, we hebben er al twee in vaste dienst en toevallig heeft vandaag de derde een contract getekend. Een andere oud-Breinsteiner is voor zichzelf begonnen, maar zit nog steeds hier. Ik zit hier al een jaar of drie als externe en ik ga nu een oud-Breinsteiner inwerken als mijn opvolger. Geweldig toch? We halen de young professionals ook binnen met als uiteindelijk doel een dienstverband bij CBRE. Het is een laagdrempelige manier van het werven van jong, digitaal talent.”

Wat voor soort werkzaamheden voeren young professionals bij jullie uit?
“Wij hebben zowel young professionals van het traineeship Informatiemanagement als het traineeship Data Analytics. Dus in welke rol ze aan de slag gaan, verschilt. De een start als business analist, de ander als data analist.”

Wat is de toegevoegde waarde van Digital Natives?
“Wij kiezen bewust voor dit type mens. Ze zijn leergierig, zetten snel stappen en ze zijn communicatief vaardig. Er werken veel jonge mensen bij onze organisatie die elkaar ook buiten werktijd graag opzoeken. Dat sluit goed aan bij de young professionals van Breinstein. Ik vind het geweldig om met jonge mensen te werken. Je ziet ze gewoon groeien waar je bijstaat. Ik sta er soms versteld van hoe snel ze de organisatie en de mensen hebben leren kennen.”

Waarom is goede begeleiding zo belangrijk bij het inschakelen van young professionals?
“Als je gedetacheerd bent, heb je meer contact met je collega’s bij je opdrachtgever dan je collega’s bij de club die je uitzendt. Uiteraard begeleid Breinstein de young professionals ook, maar ik denk dat goede begeleiding op de werkvloer nog veel belangrijker is. Daar moet je echt de tijd voor uittrekken. Je moet er bovendien voor zorgen dat de opdracht uitdagend voor de young professionals blijft, niet alleen voor henzelf, maar ook voor de organisatie. Uiteindelijk wil je het talent toch graag volledig benutten en na afloop van het traineeship ook behouden voor de organisatie.”

Zou je Breinstein aanraden aan andere organisaties?
“Uiteraard. Puur omdat ze goede mensen leveren. En omdat het altijd leuk is om jong talent een kans te geven.”

;