Interview met Vestigingsmanager Joey Tang: ‘Het leukst is dat geen dag hetzelfde is’

Joey Tang besloot nadat hij gestopt was met zijn eigen filmbedrijf en een wereldreis, dat het tijd was voor een baan in loondienst. Maar dan wel een baan waarin hij zijn ondernemerschap kwijt kon. Hij wist ook dat het een jong, dynamisch bedrijf moest zijn. Hij stuitte op de functie van accountmanager bij Breinstein en wist al snel dat het de juiste match was. Inmiddels is hij doorgegroeid naar vestigingsmanager van zowel de vestiging in Utrecht als in Rotterdam. “Als je hard werkt is er hier heel veel mogelijk.”

In april 2019 kwam Joey voor het eerst in aanraking met Breinstein, via een tussenbureau dat hem attendeerde op de vacature. Het bedrijf uit Alkmaar was dat jaar een kantoor in Utrecht aan het opzetten, wat sinds kort ook de woonplaats van Joey was. “Ik had bij meerdere organisaties procedures lopen, maar nadat ik op gesprek was geweest bij Breinstein voelde het meteen goed. Een snelgroeiend en dynamisch bedrijf met jonge enthousiaste mensen, waar er volop ruimte is om te groeien en mijn ondernemende skills in te zetten.”

Wat sprak je zo aan in de functie van accountmanager bij Breinstein?

“Het is heel fijn om jonge mensen te helpen aan een goede start van hun carrière door uitdagende opdrachten te vinden en ze te matchen aan de juiste opdrachtgever. Breinstein heeft een sterke drive om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan een future-proof Nederland. Dit doen we door de ontwikkeling en inzet van jong talent in de vakgebieden Informatiemanagement, Data Analytics en Cyber Security. Ik werd verantwoordelijk voor het vinden van interessante opdrachten bij topwerkgevers in het segment Informatiemanagement in de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Ik vind informatiemanagement een superinteressant vakgebied. Om mij erin te verdiepen ben ik zelf ook het opleidingsprogramma gaan volgen dat de young professionals doen.”

Hoe zag de start van jouw eigen carrière eruit?

“Ik ben ooit begonnen als projectmedewerker bij Switch Onderwijsprojecten, waar ik met tieners in gesprek ging over onderwerpen als pesten, social media en relaties. Ook gaf ik workshops en coachings- en creatieve sessies aan tieners. Tijdens mijn studie Media & Entertainment Management ben ik mijn eigen bedrijf begonnen: Klei, een creatief filmbedrijf werkzaam binnen de (semi-) overheidssector. Ondertussen heb ik ook nog stage gelopen op het gebied van Brand Marketing bij Viacom, waar ik actief was voor de merken MTV Northern Europe en Comedy Central. Toen ik na zes jaar gestopt ben met mijn bedrijf ben ik eerst gaan reizen. Toen ik terugkwam in Nederland, ging ik in Utrecht wonen en zocht ik een nieuwe uitdaging, met de veiligheid van een dienstverband, maar met genoeg ruimte voor ondernemerschap. Dat werd uiteindelijk Breinstein.”

Hoe belangrijk is blijven leren voor jou?

“Heel belangrijk. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Zoals ik al eerder aangaf ben ik zelf ook het opleidingsprogramma van ons traineeship gaan volgen. Niet alleen vanwege mijn eigen interesse in het dynamische vakgebied, minstens zo belangrijk vind ik het om op niveau van gedachten te kunnen wisselen met onze partner-organisaties. Het gaat om Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde (post-master niveau) verzorgd door de Radboud Management Academy en Design Thinking & Information Management van de VUCA Academy.”

Je werd in juni 2021 benoemd tot vestigingsmanager van het kantoor in Utrecht. Hoe is dat zo gelopen?

“Ik was helemaal niet op zoek naar iets anders, ik haalde heel veel energie uit mijn werk als accountmanager. Toen onze manager afscheid nam van Breinstein en Ivo Weel, een van de directeuren, het kantoor in Utrecht tijdelijk kwam aansturen, merkte ik dat mijn hart steeds sneller ging kloppen voor de interne organisatie. Toen hij en ik dit bespraken, vielen de puzzelstukjes snel op hun plaats en hebben we een ontwikkel-pad uitgestippeld tot ik hem hierin kon opvolgen. Ik werd in juni 2021 eindverantwoordelijk voor de vestiging Utrecht. Sinds februari 2022 mag ik hetzelfde doen voor onze vestiging in Rotterdam.”

Wat vind je het leukst aan je huidige functie?

“Het leukst is dat geen dag hetzelfde is. In dit dynamische vakgebied komen er elke dag nieuwe kansen en uitdagingen op ons af. De kunst is om samen met alle collega’s constructief aan antwoorden en oplossingen te werken. Kansen zien en deze benutten. Die dynamiek vind ik fantastisch. In mijn rol ben ik vanuit commercieel oogpunt bezig met het halen van onze doelstellingen. Dit vertaal ik door naar de operationele teams op de vestigingen. Aan het eind van de dag werken we met zijn allen aan hetzelfde doel en zie ik dat collega’s steeds meer in hun kracht gaan staan. Tegelijkertijd is er ook nog ruimte voor fun. Eigenlijk vraag ik mij vooral steeds meer af wat er niét leuk is aan mijn functie!”

Hoe zie jij de toekomst?

“Ik blijf de komende jaren bij Breinstein. Ik wil altijd uitgedaagd worden en dat is hier zeker het geval. Met de combinatie van hard werken en ambitieus zijn, is er veel mogelijk binnen Breinstein. Dit wordt dan ook actief gestimuleerd. Met mijn huidige uitdaging ben ik nog lang niet klaar, maar ik adem ondernemerschap. Ondernemen is één van onze kernwaarden, dus ik heb er alle vertrouwen in dat de toekomst nog genoeg mooie dingen voor ons in petto heeft.”

;