Wat kan ik worden met Master Human Technology Interaction?

Leuk hoor al die nieuwe technologie, apps en niet te missen tools die elkaar in hoog tempo opvolgen. Maar sluiten deze nieuwe technieken wel aan bij de gebruikers? Of kan het nog slimmer, beter en gebruiksvriendelijker? Benieuwd naar het antwoord? Tijdens de universitaire masteropleiding Human Technology Interaction leer je het antwoord op deze vraag en meer.

Dus: ben jij multi-getalenteerd en ben je zowel geïnteresseerd in sociale vakken en technologie, dan heb je met Human Technology Interaction ‘the best of both worlds’ te pakken.

Maar wat houdt Human Technology Interaction (hti) nu precies in? Wat leer je tijdens je studie en wat voor carrière-opties heb je hierna? En welke mogelijkheden zijn er als je wil doorleren en ervaring wil opdoen? In dit artikel lees je het allemaal.

Wat houdt Human Technology Interaction in?

Nieuwe technologische ontwikkelingen zijn natuurlijk bedoeld om het leven van mensen veiliger, comfortabeler, gezonder of onafhankelijker te maken. Je kan je bijvoorbeeld focussen op duurzame technieken, die onze planeet helpen beschermen. Maar lang niet iedere nieuwe techniek is meteen een schot in de roos. Tijdens je hti-master leer je psychologie toe te passen op de ontwikkeling en verbetering van de technologie.

Wat leer je bij de master Human Technology Interaction?

Tijdens de opleiding Organisatiekunde ga je aan de slag met psychologie en techniek. Je leert als het ware het menselijke gezicht kennen, dat schuilgaat achter de techniek. Je bekijkt technologische ontwikkelingen vanuit het perspectief van de doelgroep. De gebruikers van bijvoorbeeld een nieuwe app moeten deze wel op de juiste manier toepassen en vertrouwen hebben in de werking, ze moeten de technologie als het ware omarmen.

Als specialist op het vlak van Human Technology Interaction kijk jij waar de knelpunten zitten en hoe je ze ontrafelt. Dit vraagt om vergaand begrip van zowel menselijke als technologische aspecten.

De Master Human Technology Interaction is een tweejarig programma. Je specialiseert je in een van de drie technische domeinen:

 • gebouwde omgevingen
 • (duurzame) energie
 • ICT

Of je combineert de verschillende technologische velden en leert dan hoe je deze kennis toepast in korte projecten.

PRAKTISCH LEER JE ALLES OVER:

 • Ergonomie
 • (Gebruikers)beleving
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Waarneming
 • Besluitvorming
 • Consumentengedrag
 • Sociale psychologie
 • Omgevingspsychologie
 • Innovation sciences
 • Interaction technology

Omdat de masteropleiding Human Technology Interaction zich op het snijvlak van psychologie en techniek bevindt, sluit het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein hier perfect op aan.

In dit traineeship ligt de focus op de ins en outs van informatiestromen én hoe je die vertaalt naar praktische informatie, wat weer aansluit op jouw kennis over gebruikersbeleving, -ervaring en gebruiksvriendelijkheid. Verderop in dit artikel lees je meer over dit Traineeship.

Binnen welke sectoren en in welke functies kun je werken na de masteropleiding Human Technology Interaction?

Maar wat kun je nu eigenlijk worden als je de studie Human Technology Interaction hebt afgerond? Als Human Technology Interaction-specialist kan je op diverse plekken terecht, zowel bij academische, particuliere of overheidsorganisaties. De meest logische carrières zijn die in de richting van onderzoek, ontwikkeling of consultancy. Sectoren die goed aansluiten zijn onder andere: duurzame energie, consumentenelektronica, (tele)communicatie, de grafische industrie of financiële bedrijven. Voor de diehard tech lovers sluit de automobiel- en luchtvaarttechniek weer heel goed aan.

Welke vervolgopleidingen zijn er na de masteropleiding Human Technology Interaction?

Human Technology Interaction is natuurlijk al een masteropleiding en daarmee een vervolg op een universitaire of hbo bachelor* (*met schakelprogramma). 

Maar wist je dat Human Technology Interaction heel goed aansluit op verschillende lerarenopleidingen?

Zoals:

 • Lerarenopleiding Natuurkunde (Amsterdam UVA, UU, Universiteit Leiden, TU Delft en TU Eindhoven)
 • Lerarenopleiding Informatica (TU Delft en TU Eindhoven
 • Lerarenopleiding Wiskunde (TU Delft)

Liever praktijkervaring opdoen?

Ben je na deze master nog niet uitgeleerd, maar ben je ook op zoek naar een praktisch vervolg op jouw opleiding? Dan is een traineeship, zoals het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein wellicht the way to go. Met een traineeship bereid je je voor op de arbeidsmarkt door passende werkervaring op te doen en te werken aan je persoonlijke groei.

Traineeship Informatiemanagement van Breinstein

In de masteropleiding Human Technology Interaction word je opgeleid tot een specialist op het gebied van mens-technologie-interactie. En dergelijke specialisten zijn gewild bij de academische, particuliere en overheidsorganisaties.  

Het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein zorgt voor een soepele overgang tussen studie en het werkende leven. Het traineeship combineert theoretische kennis met praktische vaardigheden.

Doordat je direct aan de slag gaat bij een van de topwerkgevers uit het netwerk van Breinstein, leer je ‘on the job’ alles wat nodig is om succesvol te zijn in het vervolg van je carrière. Het geeft je het juiste pakket aan kennis, vaardigheden en persoonlijke skills, waarmee je zelfverzekerd de arbeidsmarkt betreedt.

Vliegende start

Als trainee van Breinstein maak je een vliegende start, want tijdens je tweejarige traineeship krijg je direct een mooi startsalaris op hbo-niveau uitbetaald.

Het traject bestaat uit:

 • Informatiemanagement & Design Thinking van Anna Snel van de VUCA Academy – De inhoudelijke basis van Informatiemanagement.
 • Persoonlijk ontwikkelprogramma – Waarin je onder begeleiding van een fieldcoach op persoonlijk vlak het beste uit jezelf leert halen.
 • Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde bij de Radboud Universiteit – Met een erkend certificaat op post-master niveau.
 • Lean, Agile, Scrum, ITIL en BISL – Je leert alles over deze bekende projectmanagement-methodieken

Interesse in ons Traineeship Informatiemanagement?

Zoals je kunt lezen is ons Traineeship Informatiemanagement een perfect vervolg op jouw Human Technology Interaction opleiding. Wil je meer weten over het traject en de mogelijkheden? Kijk dan hier.

Of neem direct contact met ons op via e-mail of telefoon. Onze gepassioneerde adviseurs gaan graag met jou in gesprek om te kijken welk vervolgtraject het beste bij jou past.

;