Wat kan ik worden met een master Strategic Management?

Gaat je hart sneller kloppen als je strategieën mag uitpluizen en bedenken? Wil jij alle denkbare managementsystemen doorgronden? En heb je een bachelordiploma in the pocket? Oftewel: ben jij een strategisch talent en een manager van de toekomst? Dan is de universitaire masteropleiding Strategic Management dé vervolgopleiding voor jou.

Maar wat houdt Strategic Management nu precies in? Wat leer je tijdens deze vervolgopleiding en wat zijn je mogelijkheden hierna? En hoe kun je het best werkervaring opdoen? In dit artikel lees je het allemaal.

Wat houdt Strategic Management in?

Groeien, bloeien en natuurlijk winst maken: in een notendop het doel van de meeste ondernemingen. Maar hoe zorg je ervoor dat je je bedrijfsdoelen haalt? Wat is de beste strategie en welk type managementsysteem past hierbij? Allemaal vragen die jij als Strategic Management specialist kunt beantwoorden.

Want jij weet alles over bedrijfsstrategieën. En managementsystemen? Die ken je als je broekzak! Jij helpt (internationale) bedrijven om de juiste strategieën op te stellen én toe te passen, zodat zij hun langetermijndoelstellingen behalen.

Wat leer je bij de master Strategic Management?

De universitaire studie Strategic Management richt zich op bedrijfsstrategieën en managementsystemen. Tijdens de Strategic Management opleiding geef je antwoord op de vraag: Hoe kun je bedrijfsstrategieën en managementsystemen inzetten om het strategisch management van (internationale) bedrijven te verbeteren?

Om alles te leren over bedrijfsstrategie en management ga je aan de slag met diverse werkvormen. Van traditionele colleges tot interactieve lessen, maar ook computersimulaties, groepsdiscussies, workshops, case studies, presentaties en nog veel meer.

De opleiding duurt een jaar (60 ECTS) en is een vervolg op een bacheloropleiding. Heb je een hbo-diploma? Dan kan het zijn dat je eerst een schakelprogramma moet volgen.

Als Strategic Management student leer je:

 • Alles over bedrijfsstrategieën en managementsystemen
 • Strategisch, analytisch en probleemoplossend denken
 • Verbanden leggen
 • Effectief communiceren
 • Actief luisteren en je inleven
 • Afwegingen maken en knopen doorhakken
 • Toekomstgericht denken en handelen
 • Improviseren
 • Enthousiasmeren

Omdat de masteropleiding voor een groot deel gaat over managementsystemen, sluit de Traineeship Informatiemanagement van Breinstein hier perfect op aan. Want tijdens deze praktische vervolgstap in jouw carrière, wordt veel aandacht besteed aan verschillende (project)managementmethodes en, misschien nog wel belangrijker, hoe je deze toepast in de praktijk.

Verderop in dit artikel lees je meer over dit traineeship.

Wat kan ik worden na de masteropleiding Strategic Management?

Na de Strategic Management opleiding ben je een specialist op het gebied van managementstrategie. Je valt hiermee onder de beroepsfamilie van bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. Veel studenten gaan na hun opleiding dan ook verder als strategie consultant.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, zoals:

 • (Technisch) Organisatieadviseur
 • Procesontwerper/-beheerder
 • Kwaliteitsmanager
 • Business Consultant (Link naar de Breinstein blog hierover)
 • Business Analist (Link naar de Breinstein blog hierover)
 • Huishoudwetenschapper

Strategic management salaris?

Leuk om te weten: 65% van de afgestudeerde Strategic Managers vindt snel een baan op niveau en 60% ook binnen het vakgebied van hun studie. Het startsalaris is ook niet verkeerd, namelijk 3300 euro bruto op basis van 34 uur werken per week.

Welke vervolgopleidingen zijn er na de masteropleiding Strategic Management?

Omdat de Strategic Management master redelijk kort is (1 jaar), knopen veel studenten hier nog een vervolgopleiding of traineeship aan vast.

Hieronder vind je de meest gekozen afstudeerrichtingen/vervolgopleidingen:

 • Extended master: een halfjaar stage, aanvullend op je master
 • Quantitative Techniques for Economics and Management (QTEM)
 • Double Degree: een buitenlandse studie met stage (+1 jaar)
 • Talent Outreach Program of Traineeship zoals: Traineeship Informatiemanagement van Breinstein (+1 of 2 jaar)
 • Human resource strategic management

Liever praktijkervaring opdoen?

Ben je na deze master nog niet uitgeleerd, maar ben je ook op zoek naar een praktisch vervolg op jouw opleiding? Dan is een traineeship, zoals het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein jouw way to go. Met een traineeship bereid je je voor op de arbeidsmarkt door passende werkervaring op te doen en te werken aan je persoonlijke groei.

Traineeship Informatiemanagement van Breinstein

Als afgestudeerd Strategic Manager ben je toekomstgericht, ambitieus en leergierig. Het is jouw intrinsieke doel om bedrijven beter te maken. Je bent een echte bemiddelaar, met oog voor verschillende standpunten en visies. Daarnaast kan je goed observeren en analyseren, en op basis van je conclusies een passend – en soms verrassend – advies geven.

Maar met zoveel vaardigheden en theoretische kennis in huis, ontbreekt het vaak nog aan de broodnodige ervaring op de werkvloer. Je hoeft de vacaturesites maar open te klikken en de eisen: ‘minimaal x-jaar ervaring gevraagd’ buitelen over je beeldscherm.

Hier komt het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein om de hoek kijken. Dit Traineeship is dé kickstart van jouw carrière. Het geeft jou de kans om jouw kennis in de praktijk te brengen.

Je gaat direct aan de slag bij een van de topwerkgevers uit het netwerk van Breinstein en je leert ‘on the job’. Tijdens het tweejarige traject doe je enorm veel praktische kennis, vaardigheden, persoonlijke skills en de broodnodige werkervaring op. Je krijgt alle tools in handen om zelfverzekerd de arbeidsmarkt te bestormen.

Betaald bijleren

Als je je carrière start als trainee van Breinstein, dan krijg je direct een mooi startsalaris op minimaal hbo-niveau uitbetaald.

Het traject bestaat uit:

 • Informatiemanagement & Design Thinking van Anna Snel van de VUCA Academy: De inhoudelijke basis van Informatiemanagement.
 • Persoonlijk ontwikkelprogramma: Waarin je onder begeleiding van een fieldcoach op persoonlijk vlak het beste uit jezelf leert halen.
 • Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde bij de Radboud Universiteit: Met een erkend certificaat op post-master niveau.
 • Lean, Agile, Scrum, ITIL en BISL: Je leert alles over deze bekende projectmanagement-methodieken

Interesse in ons Traineeship Informatiemanagement?

Zoals je kunt lezen is ons Traineeship Informatiemanagement een slimme keuze na jouw Strategic Management opleiding. Wil je meer weten over het traject en de mogelijkheden? Kijk dan hier.

Of neem direct contact met ons op via e-mail of telefoon. Onze betrokken adviseurs gaan graag met jou in gesprek om te kijken welk vervolgtraject het beste bij jou past.

;