Wat kan ik worden met de opleiding interdisciplinaire sociale wetenschap?

De arbeidsmarkt op met interdisciplinaire sociale wetenschap

De opleiding interdisciplinaire sociale wetenschap, kortweg ISW is een van de IT-studies van dit moment. Dé studie voor gemotiveerde studenten, die zich goed staande weet te houden in deze complexe wereld. Dat weet jij als geen ander, met je bachelordiploma op zak. Maar nu wil je jouw steentje gaan bijdragen en werken aan een overzichtelijke, leefbare, inclusieve maatschappij.

Tijdens de opleiding ISW heb je geleerd om maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende disciplines (interdisciplinair) te bekijken. Met vakken als sociologie, politicologie, planologie, antropologie, sociale geografie en psychologie als basis.

De veelzijdige studie sloot perfect aan bij jouw brede interesse. Maar je vraagt je nu vast af: welk beroep kan ik nu gaan uitoefenen na de opleiding interdisciplinaire sociale wetenschap? In deze blog doen we dat uit de doeken en geven we passende vervolgstappen aan.

Beroepspraktijk of doorstuderen?

Met je diploma Interdisciplinaire Wetenschap kan je op veel plekken terecht. Bijvoorbeeld in het bedrijfsleven als adviseur op het gebied van arbeid, opleiding, consultancy en training. Of ga aan de slag als onderzoeksmedewerker jeugdzorg, alcohol- en drugspreventie of bijvoorbeeld integratie. Maar ook op een beleids- of communicatie-afdeling kom je perfect tot je recht. De keuze is aan jou!

Weet je nog niet precies wat je wilt gaan doen met je studie ISW of wil je graag nog meer kennis opdoen of specifieker op een onderwerp ingaan, voordat je je op de arbeidsmarkt stort? Dan is een vervolgopleiding wat voor jou. We geven hieronder passende opleiding, waaronder het Breinstein traineeship Informatiemanagement.

Social Policy and Public Health – eenjarige master

Veel studenten met een bachelordiploma interdisciplinaire sociale wetenschap op zak studeren nog even verder. Zo ben je nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld met de praktijkgerichte master Social Policy and Public Health. Deze eenjarige master volg je in Utrecht.

Student aan het woord:

“Vooral de focus op het klaarstomen voor de arbeidsmarkt en de praktische stage sprak me erg aan in de studie Social Policy and Public Health.” – Lina Marcussen, student

Met deze master combineer je sociale wetenschappen met gedragswetenschappen. Deze interdisciplinaire vervolgopleiding focust op sociaal beleid en de interventies die nodig zijn op het gebied van gezondheid en welzijn. Vraagstukken en sociale risico’s waar je bijvoorbeeld mee te maken kunt krijgen zijn:

–   De combinatie werk en zorg

–   Sociale en culturele diversiteit

–   Jeugdwerkloosheid

–   Buurt Initiatieven

–   Arbeidsmarkt en mobiliteit

Traineeship Informatiemanagement van Breinstein

Een functie die perfect aansluit bij de opleiding ISW is die van informatiemanager. Want als informatiemanager ben jij de link tussen verschillende werkvelden en bedrijfsprocessen als het gaat om informatiebehoefte omzetten naar informatievoorziening.

Heb je nog niet alle skills in huis? Geen probleem: met ons tweejarige traineeship Informatiemanagement groei je op alle vlakken, geef je je hard- en soft skills een boost én ga je bij de beste werkgevers met de vetste opdrachten aan de slag.

Het opleidingstraject

  1. Informatiemanagement & Design Thinking van Anna Snel van de VUCA Academy

Met deze inhoudelijke opleiding bestaande uit vier onderdelen leg je een stevige basis voor Informatiemanagement. Na dit onderdeel heb jij een innovatie-toolkit in handen waarmee je de meest complexe vraagstukken creatief benadert.

  1. Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde bij de Radboud Universiteit

In zeven speciaal voor Breinstein ontwikkelde modules leer je alles op het gebied van Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde. De opleiding bestaat uit een mix van colleges en oefeningen gegeven door ervaren docenten. En de theorie? Die breng je natuurlijk meteen in de praktijk op de werkvloer, wel zo leuk, leerzaam en efficiënt!

(erkend certificaat op post-master niveau)

  1. Persoonlijk ontwikkelprogramma

Natuurlijk wil je het maximale uit jezelf halen, ook op persoonlijk vlak. Met ons persoonlijk ontwikkelprogramma ontwikkel je je leiderschapsstijl, verbeter je jouw communicatieve vaardigheden en leer je omgaan met weerstand. Onder begeleiding van jouw eigen field coach til je jouw ‘soft skills’ naar het volgende level.

  1. Lean, Agile, Scrum, ITIL en BISL

Deze termen heb je vast al eens gehoord, maar wat heb je eraan? Simpel gezegd zijn het projectmanagement-methodieken waarmee je beter, slimmer en sneller leert werken. Oftewel een set management-tools waar je de rest van je carrière wat aan hebt!

Student aan het woord:
Waarom koos Bryan Schaap voor het traineeship van Breinstein?

“Na het behalen van mijn hbo-opleiding Logistics Engineering in juni 2018 ben ik begonnen met de pre-master Supply Chain Management. Helaas heb ik het schakelprogramma niet behaald en werd mijn studententijd abrupt beëindigd. Na een kort moment van balen wilde ik werk en leren graag combineren en ben ik begonnen met een traineeship Informatie- en Verandermanagement. Inmiddels is het traineeship afgerond en mag ik mijzelf Young Professional noemen.”

Applied Cognitive Psychology – eenjarige master

Spreekt het psychologische deel van de opleiding interdisciplinaire sociale wetenschap je aan? Dan is de Engelstalige master Applied Cognitive Psychology echt iets voor jou.

Tijdens dit eenjarige masterprogramma, dat je volgt in Utrecht, ga je dieper in op ‘het cognitieve, perceptuele en motorische apparaat van de mens’. 

Ja, dat is een flinke mond vol. Je gaat jouw kennis van psychologie toepassen op alledaagse problemen. 

Praktisch vertaald ga je onder andere aan de slag met vragen als:

–   Hoe nemen we iets waar?

–   En hoe verwerken we die informatie?

–   En hoe beïnvloedt dit het keuzeproces?

Een praktijkgerichte studie, die perfect aansluit bij de huidige samenleving, waarin verandering, vernieuwing en vooruitgang de aanjagers zijn.

Studenten aan het woord:

 Het heldere doel van de master en hoe je dat kan bereiken, sprak mij aan. De focus van de master ligt op het ontwikkelen van een kritische mindset; specifiek en precies zijn in wat je doet. Je leert creatieve oplossingen vinden en om dingen niet te zwart-wit te zien.” – alumnus

“Als je geïnteresseerd bent in een hands-on baan, dan kun je stage lopen bij een ontwerpbureau of een bureau dat focust op gebruikerservaringen.” – Marloes, alumna

Nieuwsgierig geworden naar onze Traineeship Informatiemanagement?

Zoals je ziet met interdisciplinaire sociale wetenschap kun je alle kanten op. Wil je meer weten over de traineeship Informatiemanagement, klik dan hier.

Twijfel je nog over welk vervolgtraject het beste bij je past? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Bij Breinstein helpen we je graag bij het maken van een keuze die echt bij jou past!

;