Het sollicitatieproces van Breinstein

Tijdens het sollicitatieproces bij Breinstein doorloop je vijf stappen. Het is handig om te weten wat jij kan verwachten. Tijdens het sollicitatieproces wordt er goed gekeken naar wie jij bent als persoon en wat jou drijft. Natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden tot het stellen van vragen. Samenvattend bestaat het traject uit een tweetal gesprekken (een intakegesprek en een tweede gesprek op kantoor of op afstand). Tijdens het tweede gesprek zal jij een pitch presenteren en wordt er uitgebreid gekeken naar de jouw persoonlijkheidstest.  

Stap 1: Schriftelijke sollicitatie

Geef hierin goed aan wat je aanspreekt in het traineeship, wie jij bent en of je al werkzaamheden hebt verricht binnen de vakgebieden van informatiemanagement en proces-/verandermanagement.

Stap 2: Intake

De tweede stap zal een telefonische intake zijn met een van de recruiters via Skype. Tijdens dit gesprek zal er o.a. verder worden ingegaan op de motivatie en jij als persoon. Natuurlijk krijg je ook voldoende de gelegenheid om vragen te stellen.

Stap 3: Match en vervolgacties

Bij een match tijdens stap 2 zal er gevraagd worden een pitch voor te bereiden. Hierin vertel jij wie je bent, wat jouw kwaliteiten zijn, wat jij wil leren en hoe jij informatiemanagement ziet. Ook zal jou gevraagd worden een persoonlijkheidstest te maken.

Stap 4: Vervolggesprek met recruiter & accountmanager

Hier presenteer je de pitch aan de recruiter en accountmanager. Er wordt in deze stap tevens stilgestaan bij de uitslag van de persoonlijkheidstest. Tijdens deze evaluatie zal jou gevraagd worden of je je herkent in de uitslag en dit eventueel te verklaren.

Stap 5: Contract tekenen

Hebben wij na afloop nog steeds een match? Dan wordt er een nieuwe afspraak ingepland om het contract voor onbepaalde tijd te ondertekenen. Tijdens deze afspraak zal je ook kennis maken met een van onze fieldmanagers.
Mocht je nog vragen hebben over het sollicitatieproces bij Breinstein, neem vooral contact op met een van onze recruiters.
;