Een dag als Talent Sourcer

talent_sourcer

Om half 9 stap ik vrolijk het kantoor binnen en zet ik mijn tas op één van de beschikbare flexplekken. Ik maak even een kort praatje met collega’s en pak een koffie om de dag goed te beginnen. Ik start mijn gloednieuwe MacBook Pro op en kijk of er al kandidaten gereageerd hebben op mijn berichten die ik de dag ervoor via LinkedIn gestuurd hebt. Gelukkig! Ik heb meerdere reacties van potentiële kandidaten. Vervolgens pak ik mijn iPhone erbij en bel ik de eerste kandidaat op. Amber neemt na een paar keer overgaan haar telefoon op. Mijn collega’s hebben me al klaargestoomd voor dit moment en ik weet precies hoe ik dit gesprek moet aanpakken. Ik ben erg geïnteresseerd in haar drijfveren en motivatie en wil graag meer over haar weten!

Talent gezocht!

Ik heb een leuk gesprek met Amber en zij heeft mooie ervaringen die goed aansluiten bij het traineeship. Ik nodig haar uit voor een Skypegesprek en wacht in spanning op haar antwoord….. Yes! Amber is net zo enthousiast als ik. Ik vertel het goede nieuws aan mijn collega’s en ga weer op zoek naar nieuwe kandidaten op LinkedIn. Mijn collega’s hebben mij alle trucjes van het vak geleerd en het zoeken gaat me soepel af. Ik vind het een uitdaging om de ‘pareltjes’ te vinden en daag mezelf uit om iedere dag een paar van de beste talenten te vinden.

Potje pingpong?

12 uur; tijd voor lunch! Samen met al mijn collega’s sluit ik aan voor de gezamenlijke lunch om vervolgens door één van mijn collega’s uitgedaagd te worden voor een pingpong wedstrijd. Het is iedere dag weer een strijd… Wie gaat er winnen?! Vandaag moet ik mijn verlies incasseren, maar morgen ga ik voor een rematch! Gisteren was ik wel de grote winnaar, dus wie zal de weekwinnaar zijn? Of wordt het morgen een potje FIFA? In ieder geval staat er weer een spannende match te wachten.

Searchen naar meer talent!

Na de lunch heb ik een Skypegesprek met Koen. Koen heeft vorige week gesolliciteerd op de vacature die ik online heb geplaatst. Het gesprek met Koen gaat uitstekend. Hij vertelt ronduit over zijn werkervaringen op zijn stage en zijn bijbaantjes. Ik ben zeer te spreken over het gesprek en nodig hem uit voor de vervolgstap in de sollicitatieprocedure; het sollicitatiegesprek met mijn collega recruiter. Koen heeft hier wel oren naar en reageert enthousiast. Ik vraag hem om voor het sollicitatiegesprek een competentietest in te vullen, zodat deze gebruikt kan worden in het sollicitatiegesprek. Ik sluit de dag af met het bijwerken van cv’s van trainees en het searchen naar nieuwe kandidaten. Om 5 uur trek ik nog even samen met collega’s een biertje open om mijn zeer succesvolle dag te vieren, om vervolgens met een voldaan gevoel naar huis te gaan! Eenmaal thuis zet ik meteen mijn sporttas klaar voor de volgende dag, want op dinsdag en donderdag ga ik even met een paar collega’s naar de sportschool. Morgen wacht mij weer een nieuwe, uitdagende dag!

Benieuwd hoe de dag van een recruiter of accountmanager eruit ziet? Of ben jij hét talent waar ik naar op zoek ben? Solliciteer dan op één van onze vacatures of neem contact met mij op via [email protected]!

;