De 5 beste Big Data-opleidingen in 2022 | Breinstein

Dit zijn de 5 beste Big Data-opleidingen in 2022

Data Analytics inzetten voor bedrijfsvraagstukken wordt steeds belangrijker. Het is dan ook geen verrassing dat Big Data een snelgroeiend vakgebied is. De beschikbare data groeit en groeit, en bevat waardevolle informatie over gedragingen, voorkeuren en relaties. Zie jij jezelf deze data wel uitpluizen om de pareltjes te vinden? Dan is een Big Data-opleiding wat je nodig hebt. In dit blog hebben we de 5 beste Big Data-opleidingen voor 2022 voor je op een rijtje gezet.

Big Data in 2022

Big Data is booming want bedrijfsdata bevat waardevolle informatie. Maar voor organisaties is het een uitdaging om deze data te analyseren en tactisch in te zetten. Dankzij Big Data-specialisten krijgen ze een compleet beeld van hun klanten, waardoor ze goed kunnen inspelen op de behoeften. Ben je op zoek naar tips en tricks over Big data? Lees dan dit artikel: Big Data: 8 tips om er beter mee om te gaan.

Dit zijn de 5 beste Big Data-opleidingen voor 2022:

1.   Blended class Big Data en Business AI aan de Neyenrode Universiteit

Soort opleiding: Collegereeks
Duur: De opleiding bestaat uit 6 colleges
Locatie: Breukelen

Ben je op zoek naar een korte maar krachtige introductie in Big Data en Business Artificial Intelligence? Dan is de opleiding aan de Neyenrode Universiteit een goede optie.

Deze collegereeks is speciaal gericht op managers die op zoek zijn naar nieuwe inzichten.

Na 6 dagen aan de Neyenrode Universiteit:

  • kun je een realistische inschatting maken over de impact én mogelijkheden van Big Data en AI;
  • heb je de juiste handvatten om een data driven beslissingsproces te organiseren;
  • weet je hoe je de pareltjes uit de Big Data haalt;
  • weet je welke stappen jouw organisatie kan nemen om een verandering door te voeren op basis van data driven technieken.

2.   Traineeship Data Analytics van Breinstein

Soort opleiding: Traineeship
Duur: 2 jaar
Locatie: Naar keuze

Een traineeship is de perfecte manier om leren en werken te combineren. Tijdens deze traineeship van Breinstein volg je een opleiding Data Analytics op post-master niveau.

De opleiding wordt verzorgd door hoogleraren van de VU Amsterdam. Tijdens de studiedagen krijg je een introductie in het vakgebied Data Analytics. Vervolgens ontwikkel je machine learning-, datamining- en procesmining technieken en leer je een data-gedreven businessmodel maken.

Tijdens de traineedagen worden er kennissessies georganiseerd. Je gaat aan de slag met R en Python, leert data op een aantrekkelijke manier visueel maken, duikt in textmining en leert omgaan met weerstand.

Oud-student Floor: Breinstein heeft mij geleerd mijn talenten nog verder te ontwikkelen.

3.   Bachelor BSc Data Science aan de Tilburg University

Soort opleiding: Bachelor
Duur: 3 jaar
Locatie: Tilburg en Eindhoven

Deze bachelor wordt georganiseerd door de Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Tijdens het eerste jaar maak je kennis met de kerngebieden van Data Science, zoals informatica en statistische analyse. Je ontwikkelt een wiskundige basis, verkent de belangrijkste toepassingsdomeinen en de bredere sociale, ethische en economische context van data science-ontwikkelingen.

In het tweede jaar verdiep je je in de juridische, wiskundige, statistische, technische en zakelijke aspecten van data-onderzoek. Door middel van keuzemodules bepaal je zelf de focus van het programma.

Tijdens het derde jaar staat ondernemerschap centraal. Je volgt vakken zoals Start-ups en Business Insights.

Bachelorstudent Nadine: “Data Science is all about creating value from data by looking at it from different perspectives. By combining the expertise of Tilburg University and Eindhoven University of Technology, this program has found the perfect balance and I feel very fortunate to be a part of it.”

4.   Postacademische Opleiding Data Science & Business Analytics aan de Erasmus University Rotterdam

Soort opleiding: Postacademische opleiding
Duur: 1 jaar
Locatie: Rotterdam of online

Deze postacademische opleiding is er voor beginnende en gevorderde analisten. Je leert geavanceerde analysetechnieken om meerwaarde te halen uit data, waarmee je informatie kunt destilleren en herkennen, maar ook data driven beslissingen kunt nemen.

Oud-student Kitty: “De leergang biedt met haar bevlogen en toegankelijke docenten een brede en hands-on opleiding. Ik kijk met veel plezier terug op de inspirerende vrijdagen aan de Erasmus. De opgedane kennis en vaardigheden gebruik ik vrijwel dagelijks in mijn werk.”                          

5.   Big Data Business Analist aan de InHolland Academy

Soort opleiding: Post-HBO
Duur: 9 maanden
Locatie: Diemen en Rotterdam

De opleiding Big Data Business Analist neemt je in 6 modules mee in verschillende onderwerpen in de datawereld. Je ontdekt wat de verschillende onderwerpen betekenen in relatie tot jouw organisatie en de praktijk. Je leert de essentials van Big Data en Analyseren, alles over Databases en Datawarehouses, Datavisualisatie, Change Management en Big Data, en behandelt ook Privacy en Ethiekkwesties van Big Data.

Bij afronding van de opleiding ontvang je een post-HBO-diploma als Big Data Business Analist.

Oud-student Jurmic: “We hebben te maken met zeer ervaren docenten, die de stof goed en boeiend kunnen overbrengen. Ik raad eenieder de opleiding aan. Veel organisaties weten niet wat zij met alle data, waarover ze beschikken, moeten doen. Voor managers kan deze Big Data-opleiding dan ook een eye-opener zijn.”

Wij hopen dat dit blog je helpt met het maken van een keuze. Wil je meer weten over het traineeship Big Data van Breinstein? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

;