Bijna afgestudeerd en op zoek naar een baan?

Ben jij bijna afgestudeerd? Dan breekt er een nieuwe, spannende maar leuke periode aan! Blij dat je de schoolboeken kunt laten liggen en écht ervaring kunt gaan op doen. Maar hoe vind je een toffe baan waar je zowel veel kan leren als toevoegen als starter?

Wat vind jij belangrijk als je afgestudeerd bent?

In deze (krappe) arbeidsmarkt hoef je waarschijnlijk niet veel moeite te doen om een baan te vinden. (nieuwe) Functies schieten als paddenstoelen uit de grond en je wordt voor van alles en nog wat benaderd door bedrijven. Maar waar ben jij nou echt naar op zoek? Waar word je enthousiast van? Waar kun je veel leren? Wat vond je leuk om te doen tijdens je studie? Allemaal vragen die je best aan jezelf mag gaan stellen wanneer je een baan zoekt.

Hoe presenteer jij jezelf?

Wat ook niet geheel onbelangrijk is in je zoektocht naar een baan, is welke kanalen kan ik gebruiken voor het vinden van een baan? Waar moet ik naar zoeken? Hoe kan ik mij het beste verkopen met mijn cv? Hoe overtuig ik een potentiële werkgever van mijn kwaliteiten in een motivatiebrief? En last but not least, waarom wil jij voor die organisatie gaan werken?

Het gesprek..

Dan heb je een toffe baan gevonden. Cv klaar. Brief geschreven. En dan? Het gesprek! Voor de meeste mensen is dit het meest spannende gedeelte van het solliciteren. En niet heel gek. Het is hopelijk niet iets wat je dagelijks doet (tenzij je bijvoorbeeld recruiter bent). Hoe bereid ik me het beste voor? Wat moet ik aan? Hoe vroeg moet ik er zijn? Wat voor handdruk geef ik? Wat als ik een antwoord niet weet op een vraag?

Afgestudeerd en nu?

Hieronder vind je meerdere items om jou te helpen bij het vinden van een baan. Of je nu wel of niet bijna bent afgestudeerd. Succes!

  • Cv tips: hoe wordt jouw cv gelezen?
  • Hoe overtuig ik een potentiële werkgever van mijn kwaliteiten in een motivatiebrief?
  • Voorbereiden op het sollicitatiegesprek
;