Data Maturity 2.2

Gemeente Alkmaar en Breinstein hebben de handen weer ineengeslagen om een mooi evenement neer te zetten. Op weg naar de digitale samenleving, willen wij je inspireren en helpen de stap te maken, door een licht te laten schijnen op datagedreven werken en digitaliseren.

Graag nodigen wij je uit om bij dit evenement te zijn. Laat je verrassen door zes mooie spotlight sessies en twee inspirerende keynotes.

Praktische informatie

Wat:                  Data Maturity 2.2

Wanneer:         Donderdag 8 december 2022

Tijdstip:            10.30 – 17.00 uur

Waar:                TAQA Theater De Vest, Canadaplein 2, Alkmaar

 

Tot ziens op 8 december!

Het programma

  • 10:30 – Inloop
  • 11:00 – Welkom
  • 11:10 – Keynote Anna Snel (VUCA Academy)
  • 12:00 – Lunch
  • 12:40 – Spotlight sessie 1
  • 13:20 – Spotlight sessie 2
  • 14:00 – Spotlight sessie 3
  • 14:45 – Keynote Frans Feldberg (VU Amsterdam)
  • 15:45 – Jouw brein aan het (net)werk

* Alle spotlight sessies duren dertig minuten waarbij er ook ruimte is voor interactie. Er vinden twee sessies simultaan plaats.

De spotlightsessies zullen ingevuld worden door inspirerende sprekers uit het werkveld van Gemeente Alkmaar en Breinstein. Je kan de onderwerpen kiezen die het beste aansluiten op jouw vraag of jouw organisatie. Inschrijven kan je op deze website. Ook vind je hier meer informatie over de sprekers.

De Spotlight Sessies

1

Sessie 1 - A

Kaart visualisaties en de ontwikkelingen van de digitale tweeling (Ouke Weijer)

Hoe visualiseer je data op een kaart en welke afwegingen kan je maken bij de keuze van visualisatie richting je (potentiële) doelgroep? De Gemeente Alkmaar laat zien hoe de digitale tweeling wordt ingezet voor verschillende doelgroepen en welke uitdagingen en kansen we nog zien om kaartmateriaal verder te ontwikkelen.

2

Sessie 2 - A

Azure infrastructuur, informatiearchitectuur & data (Marcel Duijn/Max Schiphorst)

De gemeente Alkmaar werk actief binnen de infrastructuur van Azure en heeft in de loop der tijd vele interessante lessen geleerd hoe deze kan worden ingezet om meer effectiviteit uit de systemen te halen. In deze sessie worden de belangrijkste lessen besproken en geeft Alkmaar aan waar nog uitdagingen liggen en welke stappen de gemeente neemt om die te verbeteren.

3

Sessie 3 - A

Regionale samenwerking (Rik Kunst/ Wim Joosten)

De gemeente Alkmaar werkt samen met andere gemeenten aan een regionaal dataplatform om beleid te toetsen over de gemeentegrenzen heen. Beleid over bijvoorbeeld luchtkwaliteit en energieverbruik blijven vaak niet beperkt tot de gemeentegrenzen en hebben ook invloed op buurtgemeenten. Hoe kom je tot samenwerking met elkaar en welke kansen ziet Regio Alkmaar de komende tijd om de samenwerking te versterken.

1

Sessie 1 - B

Eline van ’t Hoff (Breinstein/Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland)

Als Vakspecialist Risicoinformatie & Geodata binnen de afdeling Crisisbeheersing is het jouw taak om alle beschikbare geodata te koppelen aan vastgestelde risico’s en deze te vertalen in visualisaties. Niet alleen tijdens een incident of crisis moet deze informatie inzichtelijk zijn, maar juist door een stapeling van risico’s in kaart te brengen wil men aan de voorkant van een incident of crisis komen.

2

Sessie 2 - B

Sem Nooij (Breinstein/ODNZKG) & Jolien Kraaijeveld (ODNZKG)

Overlast geur, stof of geluid door bedrijven in ons werkgebied kunnen worden gemeld. De OD onderzoekt de mogelijke oorzaak van de overlast. Als de toezichthouder constateert dat de overlast bij Tata Steel vandaan komt dan wordt deze overlastmelding zichtbaar in het dashboard. Benieuwd geworden naar het dashboard?

Bekijk hem hier.

3

Sessie 3 - B

Clarize de Korne (Breinstein/Rijksvastgoedbedrijf)
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) realiseert, onderhoudt en beheert alle rijksgebouwen en -gronden. Met meer dan 2500 medewerkers wordt er dagelijks gewerkt aan deze missie, niet zozeer in schilder en/of metselwerk maar door bijvoorbeeld het managen van bouwprojecten. Dit begint bij het definiëren van de projectopdracht en loopt door tot de overdracht aan beheer. Voor alle werkprocessen is (sturing)informatie van essentieel belang. Clarize zorgt als BI ontwikkelaar voor het inzichtelijk maken van deze informatie door het bouwen van dashboards. Daarnaast helpt zij mee aan de groeiende ambities binnen de organisatie waar het data betreft. Hoe dit er in de praktijk aan toegaat zal Clarize in haar spotlight aan het ‘licht brengen’.

Aanmelden

Interessegebieden*

Ik ga akkoord met het Privacybeleid en mag gebeld of gemaild worden n.a.v. mijn gegevens.