Digitale transitie binnen de overheid vraagt om een gezamenlijke aanpak

Digitaal innoveren om de dienstverlening bij de overheid te verbeteren is een must

De overheid  werkt steeds meer en beter samen aan de digitale transformatie. Zo is er een gemeenschappelijke Agenda Digitale Overheid – NL DIGIbeter – opgesteld en wordt er steeds vaker samen vernieuwd.  De vraagstukken in de maatschappij beperken zich namelijk niet tot één overheidslaag of domein. Dienstverlening aan inwoners of ruimtelijke plannen houden niet op bij de grenzen van een provincie of ministerie. Bovendien gaan de technologische ontwikkelingen razendsnel, waardoor er toepassingen zullen komen die we nu nog niet altijd zien aankomen. De overheid, maar ook de maatschappij zal dus moeten blijven zoeken, reflecteren en leren. De input van Digital Natives is wat ons betreft hierbij onmisbaar.

Omgevingswet boost digitalisering
BIO voor een veilige digitale overheid
AVG: verscherpt toezicht vaak nodig
Energietransitie vraagt om digitalisering
Wat betekent ISO 27001 voor overheden?
Leer van elkaar met best practices

Digitalisering overheid krijgt boost door Omgevingswet

De digitalisering van de informatievoorziening bij Nederlandse gemeenten, provincies en waterschappen is door de komst van de Omgevingswet in een stroomversnelling geraakt. Of de wet zoals gepland ook echt op 1 januari 2022 in werking zal treden, is nog maar de vraag. De Omgevingswet-ICT kampt met storingen en gemeenten maken zich zorgen over de hoge invoeringskosten, nu uit onderzoek blijkt dat investeringen de komende tien jaar niet worden terugverdiend.

Meer informatie

BIO voor een veilige digitale overheid

Het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen zijn per 1 januari 2020 overgegaan op één uniform normenkader voor informatiebeveiliging: de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO). Er is nu één taal voor alle overheidsorganisaties, met een en dezelfde beveiligingsnorm. Doel: meer grip krijgen. En dat is hard nodig, want informatieveiligheid is voor veel bestuurders een lastig onderwerp.

Meer informatie

Nieuwsartikelen

Lees alle artikelen

Download brochure

Wil jij meer weten over wat er speelt binnen het thema digitale transformatie bij de overheid en ben je benieuwd naar wat onze young professionals voor jouw organisatie kunnen betekenen? Download onze whitepaper!

Ik ga akkoord met het Privacybeleid en mag gebeld of gemaild worden n.a.v. mijn aanvraag.

Young Professionals aan het woord

Lees meer ervaringen
Lees meer ervaringen
Onze opdrachtgevers

Werken voor topwerkgevers

Meer weten?

Wil je weten wat wij kunnen betekenen om jouw organisatie future-proof te maken met onze detachering van ervaren IT-professionals? Je kunt ons altijd bellen (085 – 066 74 21), mailen ([email protected]) of klik op de knop hieronder en vul het formulier in.

Neem contact op