Eerste lesdag Academy for Information and Management

lesdag

*Let op: Spoiler alert!*

In deze blog staan spoilers over een lesdag. Wil jij je tijdens de lesdagen liever laten verassen? Dan kun je deze blog beter overslaan en één van onze andere blogs lezen!

Vrijdag 6 april 2018 was het zo ver, de eerste lesdag aan ‘de academy’ voor de mei 2018 klas van Breinstein. Mijn contract bij Breinstein is een maand eerder ingegaan, net zoals mijn opdracht bij de gemeente. Hierbij komen natuurlijk ook de opleidingsdagen in Alkmaar en Amsterdam. Dat stemde mij meteen al positief. Ik kom uit het noorden, waardoor ik dus niet zo vaak in het westen te vinden ben. Zo kom je nog eens ergens.

Ter voorbereiding van de lesdag heeft Sandra ons een kleine uitzoekopdracht op WordPress gegeven. ‘Zoek de fout in een bepaalde tekst’. Tot op de dag vandaag is deze fout nog niet ontdekt, ook niet door mij helaas. Ik ben benieuwd of iemand de fout voor de volgende les ontdekt.

Kamp Noord

Een aantal dagen van tevoren was er op de groepsapp met ‘Kamp Noord’ (zo noemen we onszelf vanuit Breinstein; vier Breinsteiners uit het hoge noorden) besproken of we met de auto of met de trein naar de academy zouden gaan. De trein leek ons toch een beter idee, gezien de hoge parkeerkosten in Amsterdam. Daarnaast hebben de meesten van ons een NS vrijkaart, waardoor het zonde zou zijn om nog extra benzinekosten te betalen. Net op tijd (Prinsengracht of Nieuwe Prinsengracht is wel degelijk een verschil!) kwamen we aan bij het prachtige pand van de academy. Door het hartelijke welkom heten van Sandra Schipper voelde ik me meteen op mijn gemak (ik vond het vooraf toch wel een beetje spannend). Sandra en Anna Snel begonnen met het voorstellen. Wie ze waren, wat ze deden, wat we gaan doen de komende maanden met elkaar. Leuk om even wat achtergrondinformatie te krijgen van de personen met wie je de komende maanden gaat samenwerken. Er was tijd voor intervisie voor de Breinsteiners. Fijn dat hier even tijd voor was gemaakt, het is prettig om te horen wat andere Breinsteiners doen voor werk en waar ze tegenaan lopen. Ik merk toch wel dat velen tegen hetzelfde aanlopen.

Rik Maes

Na de eerste pauze stelde Rik Maes zich voor en begon hij aan het eerste blok, een inleiding over informatiemanagement. Wat mij is bijgebleven is dat Rik op een gegeven moment iets zei in de trend van; “wat is informatiemanagement? Hoe omschrijf je wat je doet, jouw vakgebied, aan vrienden en kennissen om je heen?” Dit vond ik een grappige opmerking, gezien ik het enigszins lastig vond om aan vrienden te omschrijven wat ik doe. Ik krijg vaak vragende blikken wanneer ik het uitleg.

Citroenen

Een grappige opdracht die dag was de citroen-opdracht. Rick Maes vroeg ons van te voren of we één citroen zouden herkennen uit een twintigtal citroenen. “Echt niet” dacht ik nog. Dit gingen we natuurlijk testen. Het blijkt dat ik, door te focussen op bepaalde minuscule kenmerken van de citroen, ik toch de goede citroen er uit kan kiezen. Althans, honderd procent zeker is het niet, maar ik ben er toch wel 95% van overtuigd dat ik de goede heb gepakt. Boodschap van de opdracht: je kan toch meer dan dat je denkt!

;