Wat kan ik worden met een master Organization Studies?

Misschien ben je in je privéleven wel een enorme chaoot… Maar als het om (be)studeren en analyseren gaat, heb je je zaakjes piekfijn op orde. Je hebt interesse in strategisch management en je wilt organisatorische problemen tot op de bodem uitzoeken. Houd je daarnaast ook nog van een dynamische werkomgeving en ga je complexe vraagstukken niet uit de weg? Dan is de master Organization Studies een uitdagend vervolg op jouw bacheloropleiding.

Maar wat houdt de master Organization Studies precies in? Wat leer je tijdens deze vervolgopleiding? Welke functies kun je na het afronden van je studie gaan vervullen? En wat kun je doen om ervaring op te doen? In dit artikel lees je het allemaal.

Wat houdt de master Organization Studies in?

Maatschappelijke vraagstukken onderhanden nemen, daar draait het om bij Organization Studies. Met als centrale thema’s: complexiteit en dynamiek. Want geen enkel probleem staat op zichzelf. Er zijn altijd meerdere groepen (bijv. politiek, overheid, private bedrijven e.d.) bij betrokken, allemaal met hun eigen belangen en invalshoeken. 

Als Organization Studies-specialist ben je een kei in het herkennen en analyseren van problemen in organisaties. Omdat je wetenschappelijk bent geschoold, zijn de oplossingen die je aandraagt gestoeld op (eigen) wetenschappelijk onderzoek. Naast het theoretische werk, waarbij je gebruik maakt van jouw bedrijfseconomische en arbeidspsychologische deskundigheid, weet je jouw ideeën zo te formuleren dat ze goed uitvoerbaar zijn, waardoor de belanghebbenden ermee aan de slag kunnen.  

Wat leer je bij de master Organization Studies?

De opleiding Organization Studies mag je met recht een interdisciplinaire opleiding noemen, want je gaat aan de slag met een combinatie van inzichten op het vlak van: strategisch management, gedrag binnen organisaties en organisatiewetenschappen. Dynamiek en complexiteit vormen het centrale thema van deze eenjarige master.

Praktisch leer je:

Vakken als:

  • Interorganizational Relationships
  • Organizing Strategy and Entrepreneurship
  • Organizational Dynamics
  • Evidence-based Intervention

Vaardigheden als:

  • Onderzoekstechnieken
  • Gesprekstechnieken & Effectief communiceren
  • Analyseren
  • Adviseren

Je bent dus de ultieme bruggenbouwer, die van de gebaande paden durft af te wijken, om zo verschillende belanghebbenden samen te krijgen in een werkbare oplossing.

Welke vooropleidingen sluiten aan op de masteropleiding Organization Studies?

De masteropleiding Organization Studies is een logisch vervolg op de universitaire bachelor Organisatiekunde. Maar ook andere bacheloropleidingen in de hoek van organisatiewetenschappen en bedrijfskunde vormen een goede basis voor de master Organization Studies.

Kom je vanuit een hbo-opleiding, dan moet je een eerst een schakelprogramma volgen.

Welke functies kun je uitvoeren na het behalen van je master Organization Studies?

De titel die je mag voeren na het behalen van je master Organization Studies is die van: Master of Science (in Organization Studies). Een hele mond vol, maar een titel die vele deuren voor je opent en mooie carrièrekansen biedt voor managementfuncties en interne en externe adviesfuncties, zowel in de publieke als de private sector.

Binnen welke sectoren kun je met master Organization Studies werken?

Complexe maatschappelijke vraagstukken met een dito dynamiek, die komen in alle sectoren van onze samenleving voor. Je kunt dus alle kanten op en in vrijwel iedere sector terecht met je masterdiploma Organization Studies.

Je kunt hierbij denken aan: (lokale) overheid, het bank- en verzekeringswezen, de zorg, het bedrijfsleven of non-profit organisaties.

Enkele beroepen die hierbij passen zijn:

  • Project-, beleids- en kwaliteitsmedewerker 
  • Changemanager/verandermanager
  • Management Consultant
  • Consultant
  • Research Analyst
  • Projectmanager

Liever praktijkervaring opdoen?

Zoals je kunt lezen kun je met een diploma Organization Studies op zak in veel sectoren terecht. Maar misschien wil je je carrièrekansen vergroten, bijvoorbeeld met passende werkervaring. Zodat je al die kennis en kunde eindelijk eens in de praktijk kunt toepassen.

Een traineeship, zoals het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein, is een vervolgstap boordevol uitdaging. Het is een geweldige manier om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt en dé manier om aan de ervaringseisen te voldoen. Iets waar in iedere vacature om wordt gevraagd.

Het traineeship gaat verder waar jouw bachelor- of masteropleiding ophoudt. Weten waarom dit Traineeship zo goed aansluit op de master Organization Studies? Dat lees je hieronder.

Traineeship Informatiemanagement van Breinstein

Het  Traineeship Informatiemanagement sluit goed aan op verschillende bachelor- en masteropleidingen, waaronder de master Organization Studies. Het is een tweejarig traject waarin je theoretische kennis, vaardigheden, persoonlijke skills en natuurlijk een flinke portie werkervaring opdoet.

Je leert meer over informatiestromen en data en hoe je deze toepast in jouw functie als informatiemanager. En je mag dit in de praktijk brengen tijdens innovatieve projecten en verandertrajecten van de topwerkgevers uit het netwerk van Breinstein.

Als we onze oud-young professionals mogen geloven, zal dit tweejarige traject een vormende periode zijn waar je je hele carrière met trots op terugkijkt.

Betaald bijleren

Ben je young professional van Breinstein? Dat betekent: een mooi startsalaris op minimaal hbo-niveau uitbetaald, gedurende jouw gehele traineeship.

Het traject bestaat uit:

  • Informatiemanagement & Design Thinking van Anna Snel van de VUCA Academy – De inhoudelijke basis van Informatiemanagement.
  • Persoonlijk ontwikkelprogramma – Waarin je onder begeleiding van een fieldcoach op persoonlijk vlak het beste uit jezelf leert halen.
  • Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde bij de Radboud Universiteit – Met een erkend certificaat op post-master niveau.

Interesse in ons Traineeship Informatiemanagement?

Alles weten over de inhoud van het traineeship, het traject en de mogelijkheden? Kijk dan hier.

Of neem contact met ons op via e-mail of telefoon. Aan de andere kant van de lijn tref je onze adviseurs, zij gaan graag met jou in gesprek om te kijken welk vervolgtraject het beste bij jou past.

;