Wat kan ik worden met een master Business Administration?

Ben jij een natuurlijk leider? Kan je mensen goed lezen en wil je ze graag laten groeien? Heb je jouw financiën altijd op orde en wil je die skills op organisatieniveau uitbreiden? En ben je op zoek naar een vervolgopleiding op jouw bachelorstudie, die je uitdaagt het beste uit jezelf te halen? Ga dan voor de universitaire masteropleiding Business Administration: dé vervolgopleiding voor jou.

Maar wat houdt Business Administration precies in? Wat leer je tijdens deze masteropleiding en welke mogelijkheden heb je hierna op de arbeidsmarkt? En hoe kun je het best werkervaring opdoen? In dit artikel komt het allemaal aan bod.

Wat houdt Business Administration in?

Wat is de overeenkomst tussen een commerciële bank en een online retailer? Het klinkt als het begin van een slechte mop, maar als master of business administration (mba) ken jij het antwoord: de behoefte aan sterk, inspirerend en innovatief leiderschap. En laat dat nu precies zijn waar je na je MBA-opleiding alles van weet.  

Je bent een echte allrounder als het gaat om het beste bedrijfsresultaat behalen. Je doorgrondt financiële processen en past besluiten hierop aan. Je weet hoe mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, zodat zij een topprestatie kunnen leveren in een snel veranderende wereld.

Wat leer je bij de master Business Administration?

De universitaire studie Business Administration is een vervolgopleiding op het brede gebied van bedrijfskunde. Je gaat de diepte in op het vlak van organisaties en (bedrijfs)processen en het effect hiervan op de werknemers.

Er komt van alles aan bod als het gaat om bedrijfsprocessen en managementsystemen. Maar ook de volgende vaardigheden worden je bijgebracht:

  • Strategisch, analytisch en probleemoplossend denken
  • Financiële processen doorgronden
  • Effectief communiceren
  • Actief luisteren en je inleven
  • Mensen enthousiasmeren
  • Toekomstgericht denken en handelen

Binnen de master Business Administration kies je vervolgens een specialisatie, zoals:

  • Financial Management
  • Human Recource Management
  • International Management
  • Leadership Change Management
  • Management Consulting
  • Strategy & Organisation
  • IT Management
  • Zorg en Welzijn Management

De opleiding duurt een jaar (60 ECTS) en is een vervolg op een Business Administration bachelor of een andere (bedrijfskundige) bacheloropleiding. Heb je een hbo-diploma? Dan kan het zijn dat je eerst een schakelprogramma moet volgen.

Het is een studie die zeer geschikt is voor mensen die al wat werkervaring hebben, bijvoorbeeld als zzp’er, binnen een organisatie of het mkb.

Beschik je nog niet over de nodige werkervaring? Dan is het volgen van een traineeship wellicht een slimme keuze. Het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein heeft op het vlak van managementsystemen en innovatief leiderschap veel overeenkomsten met de Business Administration master.

Want tijdens dit traject besteed je veel tijd en aandacht aan verschillende (project)managementmethodes en, misschien nog wel belangrijker, hoe je deze toepast in de praktijk.

Verderop in dit artikel lees je meer over dit traineeship.

Wat kan ik worden na de masteropleiding Business Administration?

Na de Business Administration opleiding ben je een specialist op het gebied van innovatief en inspirerend leiderschap. Je valt onder de beroepsfamilie van bedrijfskundigen. Veel (werk)studenten groeien tijdens of na hun opleiding door tot management-consultant.

In het Nederlandse, maar ook internationale, bedrijfsleven heeft een MBA-diploma een grote meerwaarde. Hierdoor kun je in veel verschillende sectoren (overheid, zorg en welzijn, bedrijfsleven, IT etc.) en functies terecht.

Functies die je kunt uitoefenen met een masteropleiding Business Administration:

  • Recruiter
  • Projectmanager
  • Changemanager
  • Business Analist (Link naar de Breinstein blog hierover)
  • Consultant 

Business Administration salaris?

Zoals we eerder al vertelden volgen veel studenten een master Business Administration, nadat ze al een poosje gewerkt hebben. Want het volgen van een MBA-opleiding is ook een goede manier om door te groeien in je carrière en een flinke stap te maken als het gaat om je salaris.

Zo zegt QSTopMBA dat het gemiddelde Europese salaris voor iemand met een MBA-diploma €86.000 is, tegenover een salaris van €40.000 voor mensen met een masterdiploma.

Liever praktijkervaring opdoen?

Veel MBA-studenten volgen hun opleiding naast hun werk. Heb jij nog niet de vlieguren gemaakt, waarmee je vol zelfvertrouwen aan een Business Administration Master begint? Dan is een traineeship, zoals het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein een perfect tussenstation. Met dit traineeship doe je passende werkervaring op en werk je aan je persoonlijke groei.

Traineeship Informatiemanagement van Breinstein

Het Traineeship Informatiemanagement van Breinstein is dé kickstart van jouw carrière! Het geeft je de kans om alles wat je tijdens je vooropleiding(en) hebt geleerd, toe te passen. Want al die theoretische kennis is leuk hoor, maar uiteindelijk is het de bedoeling dat je ermee aan de slag gaat. Kortom: laat zien wat je waard bent.

Tijdens het traineeship spring je meteen in het diepe: je gaat direct aan de slag bij een van de topwerkgevers uit het netwerk van Breinstein.

Na het tweejarige traject heb je een toolbox vol praktische kennis, vaardigheden en persoonlijke skills. En je hebt die broodnodige werkervaring om zelfverzekerd de arbeidsmarkt te bestormen.

Betaald bijleren

Start je als trainee bij Breinstein? Dan krijg je gedurende de gehele tweejarige opleiding een mooi startsalaris op minimaal hbo-niveau uitbetaald.

Het traject bestaat uit:

  • Informatiemanagement & Design Thinking van Anna Snel van de VUCA Academy – De inhoudelijke basis van Informatiemanagement.
  • Persoonlijk ontwikkelprogramma – Waarin je, onder begeleiding van een fieldcoach, op persoonlijk vlak het beste uit jezelf leert halen.
  • Sociaal Organisatorische Bedrijfskunde bij de Radboud Universiteit – Met een erkend certificaat op post-master niveau.
  • Lean, Agile, Scrum, ITIL en BISL – Je leert alles over deze bekende projectmanagement-methodieken

Interesse in ons Traineeship Informatiemanagement?

Zoals je kunt lezen is ons Traineeship Informatiemanagement een slimme keuze voorafgaand aan of na jouw Business Administration-opleiding. Wil je meer weten over het traject en de mogelijkheden? Kijk dan hier.

Of neem direct contact met ons op via e-mail of telefoon. Onze topadviseurs spreken graag met jou om samen te kijken welk vervolgtraject het beste bij jou past.

;