Hoe ziet een dag van een recruiter eruit?

Als recruiter bij Breinstein ben je dagelijks hard op zoek naar nieuwe talenten voor het traineeship Informatiemanagement. Als je ’s ochtends op kantoor komt, zit Alex al op je te wachten. Je hebt eerst al telefonisch kennis gemaakt met Alex. Daarna heb je een Skypegesprek met hem gevoerd om hem te vertellen wie Breinstein is, wat we doen en wat Alex kan verwachten. Alex was erg enthousiast en wil graag starten met het traineeship. Voordat hij op gesprek komt op kantoor, heeft hij een persoonlijkheidstest via PiCompany gemaakt. Wat rest is een assessment bij ons op kantoor. Alex komt een pitch houden voor jou en voor onze accountmanager. Daarna volgt een sollicitatiegesprek, waarbij je Alex nóg beter leert kennen!

Tijdens het sollicitatiegesprek vertelt Alex wie hij is en dat hij het afgelopen jaar door Azië heeft gereisd. Hij is op plekken geweest waar jij ook bent geweest. Gaaf! De eerste klik is er. Halverwege het gesprek kom je erachter dat hij bij een organisatie bezig is geweest met het optimaliseren van processen. Direct zit jij op het puntje van je stoel want dit klinkt interessant! Terwijl Alex verder vertelt over deze werkzaamheden, maak jij de link met wat wij te bieden hebben in onze traineeships. Wanneer blijkt dat jullie elkaar wat te bieden hebben, zorg jij dat collega Derek nog even bij het gesprek aansluit.

Referenties

Uiteraard gaat een recruiter voor kwaliteit en belt eerst de referenties van Alex. Hebben zij ook hetzelfde beeld zoals jij die hebt? Na de positieve referenties gesproken te hebben ga je met Alex bellen. Spannend, zal hij ook net zo enthousiast zijn als dat jij bent en spreken de voorwaarden hem aan? De 1e 10 seconden houd je je adem in, hoe klinkt hij? Enthousiast, gelukkig! Je plant direct een afspraak in om een vervolgafspraak in te plannen, zo mogelijk een afspraak waar jij de contractvoorwaarden gaat kortsluiten.

Sportschool

Nu door naar de sportschool en gas geven op het roeiapparaat. Voordat je teruggaat naar kantoor, nog even snel de sauna in en je bent klaar voor de belmiddag! Want zonder bellen geen 2e Alex. Je hebt je wervingsstrategie al uitgedacht en weet als recruiter precies waar en hoe je moet zoeken. Na twee zoekopdrachten vind je dé perfecte match. Shit, geen telefoonnummer bekend. Door slimme trucjes is het je toch gelukt om Joep telefonisch te kunnen bereiken. Oké, en nu? Hoe ga je het verhaal insteken, want hij is niet actief werkzoekende. Door jouw interesse en enthousiasme heb je zijn aandacht. Het lukt je om voor het einde van de middag een Skypegesprek in te plannen.

Nieuwe carrièrestap

Tijdens het gesprek met Joep kom je er snel achter dat hij nog erg twijfelt over een nieuwe carrièrestap. Hij zit goed op zijn plek bij zijn huidige werkgever. Dit wordt een lastiger gesprek dan vanmorgen met Alex. Je doet je stinkende best om hem te overtuigen van het traineeship. Gelukkig heb je dit onlangs nog geoefend tijdens de maandelijkse pizza sessie met alle recruiters van Breinstein! Na een uur een leuk gesprek gehad te hebben, spreek je met Joep af dat hij er een nachtje over gaat slapen en dat je hem morgen opnieuw belt. Spannend, wat zal hij gaan doen?

CV uitwerken

Samen met accountmanager Derek heb je al een opdrachtgever op het oog voor Alex. Je gaat meteen aan de slag met het uitwerken van zijn cv, zodat deze vandaag nog opgestuurd kan worden. In de tussentijd heb je nog een aantal talenten gevonden. Je plant een aantal telefonische intakes en Skypegesprekken in. Tijd om even een potje te pingpongen met collega recruiters. Meteen een mooi moment om even te sparren met elkaar. Is er nog nieuws, zijn er nog ontwikkelingen op het gebied van recruitment en welke kanalen gebruiken zij?

Nu lekker naar huis, je kijkt uit naar een nieuwe aflevering van Suits. Morgen weer een nieuwe dag, vind je dan weer een nieuwe Alex of Joep?

We zoeken nog een nieuwe recruiter! Ben jij geïnteresseerd geraakt? Bekijk dan de vacatures!

;