Interview met corporate recruiter Nikki van Aarle: ‘Van A naar Z in één dag’

Nikki van Aarle werkt sinds juni 2019 als corporate recruiter voor Breinstein en vindt het heerlijk dat er nog altijd een soort van start-up-sfeer heerst. “Je gaat hier van A naar Z in één dag – beslissingen worden soms binnen het uur genomen.”

Hiervoor werkte Nikki bij Hays Recruitment en daarvoor was ze actief in de PR en communicatie. “Ik ben het recruitmentvak ingerold, zoals dat zo vaak gaat.” Ze was bij Hays op een gegeven moment uitgekeken en zette haar profiel op LinkedIn open. Al snel werd ze benaderd door Breinstein. “Ik kende de organisatie nog niet, maar toen ik op kantoor in Alkmaar kwam voor een oriënterend gesprek met Anita Spil, voelde het meteen goed.” Het voelde volgens Nikki niet als een sollicitatiegesprek, maar meer alsof ze gezellig koffie aan het drinken was. Uiteindelijk ging ze aan de slag als Corporate Recruiter en verdeelt ze haar tijd over de kantoren in Alkmaar, Rotterdam en haar eigen woonplaats Utrecht.

Wat is er zo leuk aan Breinstein?

“Het sfeertje en de cultuur. Ook al bestaan ze inmiddels al weer meer dan tien jaar, er heerst nog altijd een soort start-up-sfeer. Je gaat hier van A naar Z in één dag. De lijntjes zijn kort, de beslissingen worden snel genomen. Eerder te snel dan niet – stilstaan is immers achteruitgang. Successen worden gevierd en teleurstellingen gedeeld. Tot slot is er veel ruimte voor eigen initiatief.”

Denk je dat iedereen er goed kan aarden?

“Zolang je ondernemend, flexibel, doelgericht, resultaatgericht en creatief bent wel. Maar je moet wel goed tegen veranderingen kunnen en je moet jezelf ook continue willen blijven ontwikkelen. Er ligt hier niet een uitgestippeld carrièrepad voor je klaar – het komt je niet aanwaaien. We geven je wel handvaten, maar je moet er zelf wat van maken. Maar als je dat doet, zijn er mogelijkheden genoeg – the sky is the limit.”

Welke van Breinsteins kernwaarden – ondernemerschap, groeimindset, verbinding en fun – spreekt jou als corporate recruiter persoonlijk het meest aan?

“Ik denk ondernemerschap. Dat komt terug in alle vezels van de organisatie en dat past ook goed bij mij. Als er iets beter kan in jouw ogen, dan is er ruimte om dat op te pakken. Als je het aankaart bij je leidinggevende kan het zo zijn dat er binnen het uur een beslissing is genomen en dat je ermee aan de slag kan. Iedereen hier doet er naast z’n eigen functie wel wat bij. Het is toch geweldig als je zoveel invloed uit kunt oefenen op verbetering van de organisatie? Daar groei je van!”

Wat vind jij de fijnste arbeidsvoorwaarde?

“Dan kies ik voor sporten onder werktijd. Het is heerlijk om tussen de middag even lekker te gaan sporten – liefst met een collega, dan doe je meteen aan teambuilding – en daarna weer vol frisse energie de laptop open te klappen. Wat ik ook een leuke vind, is dat je vrij krijgt op je verjaardag. En als je in het weekend jarig bent, krijg je de eerstvolgende werkdag vrij. Je krijgt trouwens ook een dag vrij als je vrijwilligerswerk wilt doen – alleen of met collega’s. Dat stimuleren we hier heel erg.”

Hoe zie jij je toekomst bij Breinstein?

“Ik ben hier nog lang niet uitgekeken. Op corporate niveau kunnen we nog een aantal mooie stappen zetten op het gebied van kwaliteitsverbetering in onze sollicitatieprocedures. Ik ben momenteel druk met de onboarding voor alle interne rollen binnen de organisatie. Voor sales heb ik ze staan, maar voor de field coaches, corporate recruiters, recruiters, vestigingsmanagers, marketing en de backoffice moeten ze nog beter worden uitgerold. Uiteindelijk zie ik voor mezelf een mooie rol weggelegd in het HR-vak, wat meer richting advies en de coaching.”

Zou je een bekende aanraden voor Breinstein te komen werken?

“Zeker! Het is een hele warme club jonge mensen en er zijn oneindig veel mogelijkheden. We gaan echt mee met onze tijd. Maar wat ik al zei: je moet wel in het plaatje passen. Als je bevlogen, ondernemend en informeel bent en je wilt jezelf blijven ontwikkelen en je eigen verantwoordelijkheid nemen, dan is Breinstein echt iets voor jou!”

;