Werken met passie

‘Van je hobby je werk maken’ of ‘wij zoeken een nieuwe collega met passie voor het vakgebied’. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want helaas gaan er veel mensen met tegenzin naar hun werk. Deze mensen zijn vaak niet volledig zichzelf en zijn in hun vrije tijd andere mensen dan op de werkvloer. Wat is werken met passie eigenlijk? En ben jij echt gelukkig met je werk of doe je dit alleen maar voor ‘het perfecte plaatje’?

Wat wordt er bedoeld met passie?

Als wij het woordenboek erbij pakken, wordt passie als het volgende omschreven: hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij (van Dale). Passie is simpel gezegd iets waar je ontzettend blij van wordt en graag doet. Het liefst ben je hier ook in je vrije tijd mee bezig. Werken met passie gaat je dus gemakkelijk af en ervaar je niet als ‘werken omdat het moet’. Door te werken met passie krijg je veel energie en dit straal je uit naar de buitenwereld. Iedere dag zie je als een mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen en dit zorgt voor mooie resultaten.

Werken met passie = op de juiste plek zitten

Vaak vinden we onze baan ‘oké’ en werken we eerder met plezier dan met passie. Zodra we bijvoorbeeld een goed salaris en leuke collega’s hebben, zullen we niet snel verder kijken naar andere mogelijkheden. We accepteren vaak de stabiliteit en nemen er al snel genoegen mee. Het is daarom belangrijk om te weten wat jouw huidige situatie is. Werk jij momenteel met tegenzin, dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. Zowel jij als je werkgever ervaren dit uiteindelijk als grote struikelblokken en vroeg of laat komt het eindresultaat eronder te leiden. Als jij weet waar je talent ligt en waar je blij van wordt, twijfel niet langer en ga ervoor! Het is zonde als je stiekem heel goed weet wat je wilt, maar het toch links laat liggen. Je kan er daarom maar snel achter komen of jij wel écht op je plek zit.

Haal het maximale uit jezelf bij Breinstein en trainee.nl!

Je kan pas het maximale uit jezelf halen als je ergens volledig 100% achter staat. Wij als detacheerder (Breinstein en trainee.nl) streven ernaar de juiste match te maken tussen jong talent en opdrachtgever. Doordat hier veel aandacht en tijd aan besteed wordt, zorgen wij ervoor dat de trainee uiteindelijk op de juiste plek zit. Hierdoor werken onze trainees met passie en ligt hun prestatieniveau hoog. Tijdens onze kick-off en kennismakingsdagen wordt er ook veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Voordat je ergens aan begint moet je weten hoe jij het maximale uit jezelf kan halen.

Ben jij op zoek naar een baan waar jij je passie in kunt vinden? Bekijk al onze vacatures en wie weet zit dé baan er voor jou tussen!

;