Het traineeship is dé perfecte combinatie!

Mijn naam is Ruben Quak, ik ben 27 jaar en geboren in Haarlem. Sinds februari dit jaar ben ik in dienst bij Breinstein als trainee Informatie- en Verandermanagement. Hiervoor heb ik de master Supply Chain Management afgerond in Groningen en de studie Bedrijfskunde MER gevolgd in Haarlem.

Een kijkje in de keuken en inzicht in capaciteiten

De eerste reden om te kiezen voor een traineeship is het opdoen van werkervaring. Aangezien je aan het begin van je loopbaan nog niet zoveel werkervaring hebt, biedt het traineeship in mijn ogen de perfecte “springplank” voor de verdere stappen in je loopbaan. Gedurende het programma doe je verschillende opdrachten en projecten, je leert hierbij de organisatie(s) kennen en krijgt zo een goed beeld van het werkveld. “Een kijkje in de keuken” dus! Een traineeship zal je een (nog) beter beeld geven wat voor soort organisaties je prettig vindt om in te werken. Hierbij kun je denken aan de soort sector en bedrijfscultuur. Tot slot kom je er ook achter waar je kwaliteiten liggen waardoor je op de juiste manier inzetbaar kan zijn binnen een organisatie.

Persoonlijke ontwikkeling

Een ander element die ik belangrijk vind in mijn carrière is de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling, in vormen van opleidingen en trainingen. Een traineeship is naar mijn mening een uitstekend programma hiervoor. Het leuke hieraan is dat de opgedane kennis meteen toegepast kan worden in de projecten. Wat mij persoonlijk enorm aansprak bij dit traineeship was onder andere de mogelijkheid tot het volgen van Lean-trainingen en op het gebied van informatiemanagement omdat dit onderwerpen zijn die tijdens mijn studies onderbelicht zijn gebleven. Gedurende mijn studies en stages merkte ik dat het doen van verander-/ verbeterprojecten mij interesseert. Hierbij kwam de Lean-methodiek kort langs waarbij ik erachter kwam dat ik deze methodiek verder wil beheersen. Ook informatiemanagement sprak mij aan, hier kwam ik tijdens mijn afstudeerstage bij Blue Sky Group achter en vond dit een erg interessant onderwerp waarbij veel mogelijkheden zijn.  

Persoonlijke begeleiding

Een traineeship bied je de mogelijkheid om je wensen en behoeften kenbaar te maken. Ik vind het fijn dat je kan aangeven waarin je jezelf nog wil ontwikkelen zodat je het maximale uit het programma kan halen. Als trainee krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor, die kan ondersteunen mocht dat nodig zijn.

Contact met mede-trainees

Last but not least, heb ik voor een traineeship gekozen omdat je in een korte periode een mooi netwerk van zowel collega’s binnen je project, als natuurlijk je mede-trainees, opbouwt. Hierbij leer je veel verschillende personen kennen waar je vervolgens ook weer veel van kan leren.

Tot slot

Als je het leuk vindt om zowel werkervaring op te doen als het werken aan je persoonlijke ontwikkeling, zie ik een traineeship als de perfecte combinatie! Hiernaast zal je veel verschillende contacten opdoen. Ik hoop dat ik jullie net zo enthousiast heb kunnen maken voor een traineeship als ik dat ben!

;