Het informatiemanagement traineeship: wat kan ik verwachten van het opleidingsprogramma?

Naast een uitdagende opdracht bij een interessante opdrachtgever en persoonlijke begeleiding van een field coach, bestaat het traineeship informatie- en verandermanagement uit een uitgebreid opleidingsprogramma. Het opleidingsprogramma biedt een goede voedingsbodem om jezelf verder te ontwikkelen op persoonlijk en vakinhoudelijke gebied, zodat jij een vliegende start kunt maken als digitaal talent. Iedere twee à drie weken vindt er een cursusdag plaatsmet een groep young professionals zoals jij, om je soft- en hard skills verder te verbeteren. Hieronder worden de verschillende onderdelen van het opleidingsprogramma toegelicht. 

Radboud Management Academy

In de trainingen van de Radboud Management Academy leer je op een sociaal-organisatorische en systeemtheoretische wijze te kijken naar organisaties. Daarnaast is er aandacht voor het ontwerpen van organisatorische infrastructuren, zoals structuur, technologie en HR. Vervolgens word je meegenomen in het veranderen van deze structuren en het uitvoeren van episodische interventies. Erg bruikbare kennis die van pas gaat komen tijdens het beantwoorden van kernvraagstukken van informatiemanagement. 

VUCA Academy van Anna Snel 

VUCA staat voor veranderlijk, onzeker, complex en dubbelzinnig. In de huidige VUCA wereld is het nodig om met een nieuwe zienswijze naar vraagstukken te kijken. Door de trainingen van Anna Snel leer je op een kritische manier naar je eigen denkwijze en de dingen om je heen te kijken. Deze kritische blik gaat je zeker van dienst zijn binnen het werkveld. Leergangen van de VUCA Academy zijn Design Thinking en Informatiemanagement. Deze trainingen bieden kennis en vaardigheden om complexe vraagstukken in organisaties aan te pakken.

Persoonlijk ontwikkelprogramma

Naast vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, wordt er binnen het traineeship aandacht besteedt aan persoonlijke ontwikkeling. Lessen zoals het maximale uit jezelf halen, omgaan met weerstand, visueel communiceren en omgaan met stress staan hier centraal. Daarnaast zijn de trainingen bedoeld om leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en de fijne kneepjes van agile werken bij te brengen. 

Erkende certificaten

Daarnaast biedt het traineeship de kans om erkende certificaten te behalen. SCRUM, ITIL, BISL en LEAN Yellow en Green belt zijn veelgevraagde certificaten binnen de IT sector, waardoor deze certificaten een mooie toevoeging op je CV zijn. De kennis en vaardigheden die je opdoet in deze cursussen zijn van toegevoegde waarde binnen verander- en verbetertrajecten. Ze stellen je in staat om richting te geven aan continue verandering en procesoptimalisatie teweeg te brengen. 

;