Tim Maas

Maak kennis met Tim Maas

Ik ben Tim Maas, een ambitieuze young professional van 27 jaar die graag door middel van data de wereld een beetje mooier wil maken. Ik ben woonachtig in ’s-Hertogenbosch (de datastad van het zuiden!) en in mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om veel te sporten. Voetbal, tennis en fitness doe ik dan ook graag. Dit sluit echter zeker niet uit dat ik ook met veel plezier van het bourgondische leven geniet!

Het traineeship

Opleiding Business Analytics & Data Science
Vrije Universiteit Amsterdam & Data Science Alkmaar

Deze opleiding op post-master niveau wordt gegeven door hoogleraren van de Vrije Universiteit. De Young Professionals worden opgeleid tot junior specialisten op het gebied van Business Analytics & Data Science. Onderwerpen die aan bod komen zijn proces mining, advanced statistics, artificial intelligence, datamining, machine learning, predicitive modelling, intelligent web applications, optimization en data driven business model innovation. Na afloop van de opleiding zijn de trainees een volwaardig gesprekspartner in het vakgebied, slaan ze de brug tussen de data en de praktijk en zijn ze in staat zelfstandig data-gedreven inzichten te genereren.

Opleiding & Werkervaring

Mijn achtergrond ligt in de bedrijfseconomie en psychologie. Na mijn twee bachelors heb ik een master in organisatiepsychologie gevolgd waarbij ik vanuit een leuke stage het consultancy vak ingerold ben. Daarbij heb ik zowel publieke als private organisaties, onder andere door het inzichtelijk maken van data, geholpen met cultuurveranderingen op het gebied van inzetbaarheid van medewerkers. De kern van de aanpak bestond uit een gedragsmatige visie waarbij de focus op het eigen gedrag essentieel was. Wat in mijn gedrag maakt dat de situatie is zoals deze is en hoe kan ik dit veranderen?

Waarom heb ik gekozen voor Business Analytics & Data Science

Data science is voor mij ontzettend interessant. Allereerst doordat het werken met cijfers en onderzoek doen mij energie geeft. Ik vind het erg leuk om door middel van data te onderzoeken hoe bepaalde keuzes en/of processen verbeterd kunnen worden. Daarnaast spreekt het impactvolle en groeiende karakter van data science mij enorm aan. Door middel van data science kun je in veel verschillende mooie en impactvolle projecten actief zijn en de mogelijkheden worden alleen maar groter.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Door middel van veel positieve energie, doorzettingsvermogen en resultaatgerichtheid zorg ik er graag voor dat organisaties meer kunnen bereiken in de digitale wereld. Mijn grote overtuiging over de impact van data science maakt dat ik andere mensen hier ook graag enthousiast over maak. Als we er samen voor kunnen zorgen dat er minder vanuit het onderbuikgevoel maar meer vanuit feitenkennis geopereerd wordt, worden er betere keuzes gemaakt en komt de wereld er mooier uit te zien!