Thijs Brouwer

Maak kennis met Thijs Brouwer

Mijn naam is Thijs Brouwer en ik ben 29 jaar. Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Nijmegen, maar momenteel ben ik woonachtig in Tilburg. Ik zou mezelf omschrijven als een analytisch denker die in iedere situatie de potentie voor een statistische analyse ziet. Zo probeer ik ook mijn voorspellingen voor het EK of de Tour de France te staven met data. Uiteindelijk verkies ik zelf sporten natuurlijk wel boven sport kijken of voorspellen en daarom fiets en voetbal ik ook regelmatig in mijn vrije tijd. Daarnaast ben ik, normaal gesproken, een fervent bezoeker van (hiphop)concerten.

Opleiding & Werkervaring

Na mijn Bachelor en Research Master ben ik aan Tilburg University gepromoveerd in de economie, waar ik me specialiseerde in experimentele en gedragseconomie. Voor mijn proefschrift deed ik experimenteel onderzoek naar het effect van onethisch gedrag binnen organisaties en naar de transmissie van sociale normen van ouders naar kinderen. Daarnaast combineerde ik passie en werk door de samenwerking tussen wielrenners tijdens wielerwedstrijden te onderzoeken. Gedurende deze periode heb ik zowel theoretische als empirische vaardigheden opgedaan, van ingewikkelde speltheoretische modellen tot het gebruik van software pakketten als Stata en R.

Waarom heb ik gekozen voor Data Analytics

Gedurende mijn promotietraject ben ik erachter gekomen dat ik het werken met data en het uitvoeren van data-analyses het leukste element vindt van het doen van wetenschappelijk onderzoek. Ik heb daarom gekozen voor het Traineeship Data Science om me verder te ontwikkelen tot een data analist die zijn onderzoekskwaliteiten en handigheid met data kan inzetten op een manier die van waarde is voor organisaties. Hierbij heb ik een voorkeur voor organisaties met een duidelijk sociaal-maatschappelijk karakter.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Met mijn bijdrages aan de Digitale Wereld en mijn werkzaamheden voor Breinstein hoop ik niet-experts ervan te overtuigen dat data op bijna ieder vlak van nut kan zijn. Door middel van mijn presentatie-, communicatie- en visualisatievaardigheden probeer ik de intuïtie achter de analyses uit te leggen en hoop ik hiermee data science meer toegankelijk te maken voor de niet-expert, zodat de horde om het in te zetten verminderd wordt.