Sophie Jacobs

Maak kennis met Sophie Jacobs

Ik ben Sophie Jacobs, 27 jaar oud en woonachtig in Amsterdam. Ik houd ervan om lekker druk bezig te zijn, me ergens in te verdiepen en dat dan helemaal uit te pluizen. Nieuwe uitdagingen aangaan geeft mij energie en hoewel ik goed zelfstandig werk, vind ik het fijn om me te omringen met leuke collega’s die in zijn voor een goede discussie. Ben ik niet aan het werk? Dan ben ik met vrienden aan het koken, sporten, in filmhuizen te vinden of gezellig in Brabant op de boerderij van m’n ouders of zus.

Het Traineeship

Opleiding Business Analytics & Data Science
Vrije Universiteit Amsterdam & Data Science Alkmaar

Deze opleiding op post-master niveau wordt gegeven door hoogleraren van de Vrije Universiteit. De Young Professionals worden opgeleid tot junior specialisten op het gebied van Business Analytics & Data Science. Onderwerpen die aan bod komen zijn proces mining, advanced statistics, artificial intelligence, datamining, machine learning, predicitive modelling, intelligent web applications, optimization en data driven business model innovation. Na afloop van de opleiding zijn de trainees een volwaardig gesprekspartner in het vakgebied, slaan ze de brug tussen de data en de praktijk en zijn ze in staat zelfstandig data-gedreven inzichten te genereren.

Opleiding & Werkervaring

Na een bachelor in psychobiologie heb ik een master in biomedische wetenschappen afgerond waarin ik me specialiseerde in Neuroscience. Tijdens mijn studie heb ik voortdurend gezocht naar projecten waar ik een brug kon slaan tussen wetenschap en maatschappij. Mijn interesses liggen dan ook op dit raakvlak en zo zou ik graag een steentje bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken die te maken hebben met gezondheid en/of duurzaamheid.

Waarom heb ik gekozen voor Data Science & Business Analytics

Tijdens mijn laatste stage in Londen, waar ik onderzoek deed naar Multiple Sclerosis, kwam ik erachter hoe kostbaar data is. Het opschonen van klinische data is een heel werkje, maar is het eenmaal zover en weet je wat de biologische data betekent, dan kun je met jou data veel verborgen waarheden aan het licht brengen. Na mijn stage wilde ik mijzelf verder ontwikkelen op het gebied van Data Science en meer ervaring opdoen in non-academischeinstellingen. Trainee.nl biedt mij de kans om een post masteropleiding te volgen in Data Science & Business Analytics terwijl ik tegelijkertijd de opgedane kennis direct toepas in de praktijk. Perfecte match dus!

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

In veel instellingen, bedrijven en zelfs in de academische wereld blijft er erg veel data onbenut. Ik hoop aan maatschappelijke, duurzaamheid- en/of gezondheidsvraagstukken te kunnen werken waarin ik rijke onbenutte data begrijpelijk maak voor iedereen. Zodra er eenbeeld is geschetst van de situatie, kunnen gaten opgevuld en problemen verholpen worden. Zo hoop ik niet alleen de digitale wereld, maar ook onze maatschappij een stukje beter te maken.