Sarah Tijkorte

Maak kennis met Sarah Tijkorte

Ik ben Sarah Tijkorte, 26 jaar en ben geboren en getogen in Deventer. Op het moment woon ik in Deventer, maar mijn planning is dit jaar nog verhuizen richting het mooie Utrecht.

Ik krijg veel energie van het verbinden van verschillende disciplines. Met mijn doorzettingsvermogen en oplossingsgerichte instelling signaleer ik vroegtijdig problemen en kan deze vertalen naar een bruikbare oplossing.

In mijn vrije tijd word ik heel gelukkig van het samen eten en drinken met vrienden en familie. Om tot rust te komen hou ik van puzzelen en lezen. Daarnaast ben ik ook veel bezig met sporten.

Het Traineeship

IMP Informatiemanagement voor de praktijk
Academy for Information & Management, opgericht door Rik Maes

Deze opleiding biedt een combinatie van kennisoverdracht (theorie), competentie-ontwikkeling en cognitieve en persoonlijke ontwikkeling. Na deze opleiding hebben onze Young Professionals kennis van de fundamenten van informatiemanagement en technologie en zijn zij onder meer in staat een brugfunctie tussen business en ICT te vervullen, complexe informatiemanagement vraagstukken aan te pakken en organisatieveranderingen te begeleiden.

Breinsteindagen
Deze dagen bieden eencombinatie van persoonlijke- en kennisontwikkeling. Er wordt ingegaan op de volgende aspecten:

  • LeanYellow Belt & Green Belt
  • Scrum
  • Lean2Success
  • Storytelling
  • Omgaan met weerstand
  • Visueel communiceren
  • Generatie Y en stress
  • Leiderschap

Opleiding & Werkervaring

Ik heb Technische Bedrijfskunde gestudeerd en ben daarna gaan werken als junior consultant. Voordat ik begon aan het traineeship was ik werkzaam als zelfstandig ondernemer in de horeca en evenementen branche. Tijdens mijn studie heb ik onder andere veel geleerd in procesmanagement, business & IT en verandermanagement. Ik ben er toen achter gekomen dat in deze onderwerpen mijn passie ligt. Toen ik werkzaam was in de rol als junior consultant bij een softwarebedrijf heb ik hier verder ervaring in opgedaan. Ik was tijdens mijn werkzaamheden bezig met het implementeren, inrichten en ondersteunen/trainen van gebruikers met de software. Daarnaast hield ik me bezig met de handleiding en stelde ik functioneel ontwerpen op. Ik heb hier veel geleerd en ontdekt dat ik verder wil leren en ontwikkelen.

Waarom heb ik gekozen voor Informatiemanagement

Ik heb gekozen voor informatie- en verandermanagement omdat dit goed aansluit bij mijn opleiding, de werkervaring die ik heb opgedaan als junior consultant en mijn passies. Informatiemanagement is een actueel onderwerp en hierin wil ik mezelf verder ontwikkelen.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Ik denk dat ik de digitale wereld een stukje beter kan maken door mijn kracht een goede verbinding te zijn tussen de business en IT. Ik ben goed in verbindingen leggen tussen verschillende disciplines en hiermee ervoor te zorgen dat het stukje informatiemanagement goed geregeld is. Ik denk dat dit heel belangrijk is om iedereen binnen een bedrijf mee te krijgen in de digitalisering. Daarnaast kan ik door mijn oplossingsgerichte denken snel schakelen en ervoor zorgen dat problemen snel opgelost worden.