Nele Wensauer

Maak kennis met Nele Wensauer

Ik ben Nele, 25 jaar en woonachtig in het mooie Utrecht. Inmiddels woon ik alweer sinds 6 jaar in Nederland. Mijn vrienden van thuis zeggen altijd over mij: “Warum einfach, wenn es auch kompliziert geht”. Ik houd namelijk van een stuk uitdaging! Of dat nou binnen Data Science, Volleyball of het maken van de lekkerste Bao Buns is.

Opleiding & Werkervaring

Ik heb een achtergrond in Psychologie, die ik tijdens mijn Master mocht verbreden naar Behavioral Data Science. Wat zo veel betekent als het gedrag van mensen in kaart te brengen door middel van data. Tijdens mijn stage bij de Open State Foundation kon ik naast mijn programmeer vaardigheden ook mijn politiek interesse kwijt en bouwde een Scraper die informatie van raadsleden verzameldt. Ook mijn eerste project binnen Breinstein heb ik afgerond, waarbij ik mee heb gewerkt aan het opzetten en invullen van de Dashboarding structuur van de Louwman Group.

Waarom heb ik gekozen voor Data Analytics

Als het gaat om probleemoplossingen en vraagstukken ben ik heel rationeel. Een antwoorden kunnen verantwoorden door middel van data is voor mij fundamenteel en om hierbij zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen. Statistiek vind ik een heel mooie manier om deze waarheid zo goed mogelijk te benaderen. Daarnaast haal ik erg veel plezier uit programmeren.

Ik ga de digitale wereld op mijn manier een beetje beter maken. Hoe? Dat kun je hier lezen!

Veel bedrijven hebben veel data liggen en willen daar ook graag iets mee. De vraag wat er met de data gedaan moet/kan worden is in de meeste gevallen nog niet beantwoordt. Als psycholoog ben ik erin opgeleid om de antwoord op deze vraag goed in kaart te kunnen brengen, wat essentieel is om vooruitgang te boeken in de digitale wereld.